Чернівецький Промінь логотип

Клініка Oxford Medical Чернівці Незалежності 121 А

На Кіцманщині підліток кинувся під поїзд


Перевіряються дві слідчі версії – самогубство та доведення до самогубства Дев`ятого грудня на Кіцманщині загинув 10-класник - учень Ставчанського ЗНЗ І-ІІІ ступенів. У цій школі юнак мріяв здобути загальну середню освіту, цьогоріч закінчивши у рідному селі дев`ятий клас. Тож у Ставчанах провчився всього-на-всього три місяці, - повідомляє chas.cv.ua.
 
Станом на сьогодні ніяких офіційних повідомлень про трагедію немає.
Октавіан Вегера народився і проживав у Давидівцях. Батьки свого часу переїхали сюди, отримавши спадщину. Хлопець виріс на очах у односельців, жоден з яких нічого поганого про нього досі не може сказати. Виконував різну роботу, допомагав по господарству. Відвідував місцеву школу та навчався у районній музичній – залюбки грав у військовому оркестрі. 
Вчителі хлопця кажуть, що він був старанним та дисциплінованим учнем. "Він підтримував дружні стосунки з однокласниками та учнями школи, його поважали та зважали на його думку. Користувався повагою серед вчителів. Батьки брали активну участь у роботі класного колективу та завжди приділяли вихованню сина належну увагу", - ідеться у характеристиці випускника Давидівського ЗНЗ. А ще був дуже артистичним. Якось на Різдвяні свята так кумедно та вдало зіграв пародію на одного з політиків, що глядачі були вражені юним талантом.

…Усе чомусь різко змінилося, коли Октавіан пішов у 10-й клас. У сусідніх Ставчанах, за словами батьків, за три місяці він раптом став поганим. До нього прискіпувалися вчителі, навіть директорка телефонувала матері та повідомляла, що юнак втікає з уроків та, що палить. А тому закликала матір негайно навести з сином лад, бо інакше їх з чоловіком позбавлять батьківських прав, а хлопця поставлять на облік у… міліції. Мати сповістила хлопця: «Октавчику, слухайся вчителів, тобі ж потрібні знання…» Жінка відчувала, що син чогось не домовляє, але чекала, коли він про все розповість сам. 
 
«Того злощасного дня, 9-го грудня, уранці я через домашні турботи не встигла вчасно подоїти корову, аби син дорогою до школи, як він це завше робив, заніс молоко до сусідів. Виходило, що через мене він мусив запізнитися на навчання. Почувши, що у школі «знову кричатимуть», я відправила його на автобус, вирішивши впоратися з молоком самотужки», - пригадує вбита горем мати десятикласника Наталя Вегера…

Яким був той навчальний день для хлопця, ймовірно, невдовзі таки буде належно досліджено відповідними органами. Однак згодом рідні з`ясували, що Октавіана та ще кількох друзів на шкільному подвір`ї під час «перекуру» за сигналом дирекції школи заскочили правоохоронці… Мовляв, приїхали приватною автівкою. В одному зі шкільних кабінетів начебто відбулося добряче «промивання» хлоп`ячих мізків. У школі ж «курцям» наказали обов`язково взяти з сільської ради (?!) характеристики на себе та віднести їх до райвідділку, де вони писатимуть пояснювальні записки, і їх, мовляв, поставлять на спеціальний облік (?!).

Октавій не пішов до сільради. Після уроків він не пішов і додому. Другові сказав, що їде в музичну школу.

Коли хлопчина у визначений час не приїхав зі Ставчан, мати одразу ж побігла шукати його друзів. Із підсвідомою тривогою сприйняла звістку про музичні заняття - по середах їх не було… Усіх запитувала, чи хто не бачив її сина. Приблизно о 20-й приїхала до Кіцманя. Всюди шукала сина. Приблизно о 21-й пішли до райвідділку. Там довго «пробивали» по базі та сказали, що такий не значиться… Пані Наталя перебувала у відділку до першої ночі. Міліціонери, за її словами, ходили туди-сюди. Одні й ті ж запитання повторювали по декілька разів... О першій ночі підійшли двоє: «Його нема в живих, він попав під поїзд»…

Тим часом у Давидівцях про трагедію знало вже все село. Ті ж міліціонери, стверджує мати, телефонували до психолога, до сільського голови. Все випитували про Октавія, навіть синового друга спеціально забрали з сільської «качалки». 


Згодом мати дізналася, що біда трапилася близько 19-ї години. Син помер від численних переломів, несумісних з життям. «Швидка допомога», як повідомили рідним очевидці, констатувала смерть і поїхала далі, за іншими викликами. Тіло юнака забирав на своїй машині сільський голова Давидівців. Узяв із собою сусідів, разом загорнули його у стареньке покривальце та відвезли до Чернівців на судово-медичну експертизу…Чому потрібно було тримати на колії тіло загиблого хлопця до першої ночі? Чому «Швидка» залишила труп юнака напризволяще? Чи виконали районні правоохоронці у цьому випадку все від них залежне? 

А ще вони зі слів очевидців знають, що у хлопця знайшли передсмертну записку, у якій він вказує на винних у своїй смерті, і та записка кудись поділася…
Наступного дня після трагедії у школі проводили районний семінар, по закінченні якого учасники на чолі з керівництвом, ніби й нічого не трапилося, пішли до ресторану, аби відсвяткувати успішне його проведення.

Нині керівник школи каже, що не може давати будь-яких коментарів, оскільки триває слідство. «Можу запевнити в одному - школа не причетна, нас це не стосується», - відпарирувала директорка.

У райвідділі освіти Кіцманської РДА знають про трагедію. За словами методиста з кадрів Віктора Колісника, зараз з`ясовуються всі обставини загибелі хлопця. Наразі райвідділ повідомив у телефонному режимі та передав за належністю до департаменту освіти спеціальний акт, де йдеться про нещасний випадок. Але там навіть не всі графи заповнені, бо невідома причина такого кроку хлопця. Тобто, як цей випадок кваліфікуватиме слідчий. Мовляв, трагедія не пов`язана з навчально-виховним процесом, а тому не освітяни проводять розслідування. Це - прерогатива правоохоронців.


Слідчий Кіцманського райвідділу поліції Іван Олександрович Зеліско також небагатослівний. «Зарано про щось говорити. До кінця нічого ще не з`ясовано. Кримінальне провадження перебуває на контролі у слідчому управлінні області …»

За словами заступника начальника слідчого управління ГУ Національної поліції в Чернівецькій області Дем`яна Голянського, повідомлення про те, що на відрізку шляху П`ядиківці-Реваківці під приміський потяг «Вижниця-Чернівці» потрапила людина, надійшло до кіцманських поліцейських від диспетчера залізничної станції Орошани. Йшлося про те, що постраждалий від отриманих травм помер на місці. Туди виїхала слідчо-оперативна група. Особу загиблого було встановлено одразу, оскільки при ньому були особисті речі. В речах виявлено передсмертну записку, котра наразі долучена до матеріалів кримінального провадження за ст. 115 ч.1 (навмисне вбивство) КК України, відкритого за цим фактом слідчим відділом Кіцманського райвідділу поліції.
 
Перевіряються дві слідчі версії – самогубство та доведення до самогубства. Тож якщо будуть беззаперечні докази того, що неповнолітню особу доведено до самогубства, винного очікує позбавлення волі від 7 до 10 років. Наразі триває досудове розслідування, встановлюються всі події, що призвели до трагічного випадку. Слідству належить з`ясувати, якими були стосунки в сім`ї хлопця, у навчальному закладі, та що власне могло спонукати його до такого вчинку. Буде надана також і оцінка написаному в передсмертній записці. Поки що в інтересах слідства ця інформація не може бути оприлюдненою. Однак заступник керівника слідчого управління області повідомляє, що у записці хлопець «прощався з усіма, просив вибачення. Був натяк на певні дії певних осіб, через які він покінчив з життям. Відомо, що сім`я була благополучною і обставин, які могли штовхнути неповнолітнього до таких дій, нема. У школі навчався посередньо, іноді пропускав заняття. Школа зверталася до батьків. На думку слідства, цього замало. Ми підходимо до цього питання комплексно. Працюють психологи, психіатри». Розставити всі крапки над «і» слідчі обіцяють приблизно за місяць. 
Фото газети chas 
На Кіцманщині підліток кинувся під поїзд
На Кіцманщині підліток кинувся під поїзд

…З далекого закордоння Віталій Вегера приїхав до свого сина лише на похорон. Привіз планшет, про який хлопець дуже мріяв. Запізно… На похороні, як стверджують односельці, зі Ставчан були лише психолог та вчителька української мови. Та декілька друзів загиблого. Однокласники юнака разом з керівником, батьком директора школи, приїжджали напередодні. Чому адміністрація навчального закладу не подбала про належний пошанівок пам`яті свого учня - запитання, вочевидь, риторичне. Але є ще багато інших, більш вагомих запитань, на які батьки хлопця хочуть отримати повну і вичерпну відповідь. І їх не зупинить жодне залякування на кшталт того, щоб мовчали, бо буде значно гірше. Вони кажуть, що гіршого бути не може…
 

скачать dle 10.5фильмы бесплатно
Джерело: www.chas.cv.ua

купити квартиру Чернівці

18:06
У Чернівецькому ТЦК та СП запрошують стати операторами дронів
17:53
Мешканці двох громад на Буковині отримали свого поліцейського офіцера
ФОТО
17:25
У парку "Жовтневий" у Чернівцях встановлять камери спостереження, через вандалів
17:00
Військові з Буковини терміново потребують тепловізора
16:36
Поранених військових на Львівщині виводять поза штат і платять зарплату лише 200 гривень
ВІДЕО
16:26
У Чернівцях помер кандидат географічних наук, доцент В'ячеслав Явкін
16:17
У Чернівцях судитимуть буковинця, який викрав телефон та накупив товарів на 33 тисячі гривень
15:35
Антикорупційне бюро викликало до Києва на допит двох бізнесменів із Чернівців
15:24
Детективи БЕБ викрили посадовця держпідпримства, який привласнив 1,5 мільйони
14:56
У Дніпрі 19-річна дівчина намагалася продати сина за 1 млн грн, щоб відкрити бізнес
ФОТО
14:14
Завтра на Буковині прогнозують дощ та мінливу хмарність
13:53
Через аварійну ситуацію знеструмлені кілька вулиць мікрорайону Роша
13:45
Є дефіцит електроенергії: для кого на Буковині сьогодні застосують графіки обмежень
13:14
На Буковині неподалік кордону затримали трьох чоловіків, які хотіли потрапити до Румунії
12:58
Авто перекинулося: у аварії на Буковині травмувалася молода жінка
12:32
Кельменецька громада передала генератор для населення Харківщини
12:08
Дитина у лікарні: на Буковині автомобіль наїхав на 9-річного хлопчика
11:32
У центрі Чернівців "замінували" адмінбудівлю
11:20
У Чернівцях автобус №8 зупинятиметься на вулиці Балтійській
10:45
Для автобусів на кордоні з Молдовою запрацювала «єЧерга»
10:19
Більшість військових Чернівецького ТЦК – це воїни, які повернулися з війни
ВІДЕО
10:03
Хмарно та дощ: на Буковині сьогодні похмурно
09:32
На Героїв Майдану у Чернівцях зіштовхнулися три автівки: рух ускладнений
09:09
У Чернівцях в останню путь проведуть Героя, який поклав своє життя за Україну
00:24
З 2022 року 5,5 тисяч буковинців визнали обмежено придатними, більшість з них призвали на службу
23:49
Чернівціобленерго продавало електрику підприємствам за тарифами для населення
23:08
Буковина відправила на Харківщину 23 потужні генератори
22:54
Перелік консульських послуг, які недоступні для українських чоловіків за кордоном
22:00
Обіцяв переправити сімох чоловіків до ЄС: буковинець організував незаконну діяльність
ВІДЕО
21:56
На Одещині прикордонник втік до Молдови, покинувши зброю та службового собаку
21:30
Digital Hub та лабораторія штучного інтелекту запрацювали в ЧНУ ім.Ю.Федьковича
ВІДЕО
20:43
На Буковині вантажівка зіткнулась з мотоблоком
ВІДЕО
20:32
Якби Молдова продавала паспорти за 1000 доларів, її населення зросло б на півмільйона українців, – політолог
19:20
У Красноїльську чоловік намагався вивезти за кордон монети віком 2,5 тисячі років
18:27
У Варшаві величезні черги в українських паспортних центрах: обслуговують лише жінок і дітей
ВІДЕО
Усі новини