Чернівецький Промінь логотип

Клініка Oxford Medical Чернівці Незалежності 121 А

Тарас Сивка: «Хочеться того, щоби «Буковина» потрапила у першу лігу»


Фото: Дмитро Семчук

Вихованець місцевого футболу провів непоганий сезон у рідній команді

Минулого сезону уродженець буковинських Лужан Тарас Сивка у більшості матчів чернівецької команди отримував місце в основному складі. Часто-густо вдалі дії приносили очки «Буковині». Відвідувачі офіційного сайту ФСК «Буковина» визнали Тараса Сивку кращим гравцем нашого колективу у другій частині сезону. Ми поспілкувалися з 24-річним півзахисником «Буковини», який розповів про свою кар’єру гравця та поділився враженнями від сезону – 2015/2016.


«Радий, що змалечку розпочав займатися футболом у Чернівцях»


-Тарасе, як розпочинався твій шлях у футболі ?

- Розпочав займатися футболом у третьому класі. Мій сусід Степан Гатрич записав мене до футбольної секції, де тренером був Юрій Крафт. Юрій Рудольфович – мій перший тренер, який багато чому мене навчив. Я йому дуже вдячний за це. Юрій Крафт надав мені усі можливості для того, щоби я міг розвиватися, а у майбутньому стати професійним футболістом.  Радий, що змалечку розпочав займатися футболом у Чернівцях. Якщо би це сталося пізніше, то, можливо, було би важче проявити себе у футболі та перейти на вищий рівень.

 

-Відомо, що ти представляв СДЮСШ «Буковина» у чемпіонаті України (ДЮФЛ)…

- Я народився у 1991 році. Незважаючи на це, мене викликали у команду гравців 1990 року народження. А тренувався спочатку з хлопцями, які старші за мене на два роки. Я грав майже за всі вікові групи. А вже потім виступав за «Лужани», «Карпати» з Коломиї, косівську «Гуцульщину», команду Чернівецького національного університету.

 

- Які спогади залишилися від гри у аматорських командах Чернівецької та Івано-Франківської областей ?

- За «Лужани» грав тоді, коли мені було лише 16 років. Юрій Крафт мені довіряв та іноді випускав на поле у стартовому складі, однак я переважно виходив на заміну. А коли я грав за команду Чернівецького національного університету, то мав довіру з боку Миколи Осадця. Він мене і взяв у команду «Банилів». А вже потім надійшла пропозиція від коломийських «Карпат». Тут у мене розпочалося трохи інше футбольне життя. Зокрема, більше потрапляв до основного складу.

 

- Відомо, що за коломийські «Карпати» грали представники буковинського футболу…

 - Так. У «Карпатах» грали представники буковинського футболу Василь Раковіца, Валерій Блажко, Олександр Крохмалюк, Петро Климус… Ці футболісти пограли у «Буковині». Нам вдалося виграти аматорський чемпіонат України. Мене помітили. Як наслідок, зявилися пропозиції від різних команд.

 

«Запам’ятався кубковий матч проти «Дніпра»

 

-У 2013 році ти з'явився  у складі ФК «Тернопіль». Як потрапив до цієї команди ?

- Мій друг Валерій Блажко сказав, що є можливість поїхати у ФК «Тернопіль». Я вирушив у Тернопіль, де зіграв за місцевий футбольний клуб чотири матчі. Згодом зателефонували з «Буковини» та сказали, що хочуть бачити мене у чернівецькій команді. Мені хотілося грати вдома. Я одразу приїхав у Чернівці. Скажу, що ніде не буває так добре, як вдома. Тут батьки, друзі, свої вболівальники…

 

-Чим запам’ятався дебют у чернівецькій «Буковині» ?

- Дебют запам’ятається мені надовго. Тоді ще була така команда, яка залишилася після Вадима Зайця. У «Буковині» грали сильні футболісти, тому боротися за місце у складі було важко. Я працював на тренуваннях, а Юрій Гій випускав мене на поле на 30-40 хвилин. Звісно, що запам’ятався кубковий матч проти дніпропетровського «Дніпра». У мене був такий мандраж ! Тоді на стадіоні зібралося багато людей. Зрештою, я дуже радий, що вдалося дебютувати у «Буковині». Старатимуся і надалі грати у рідній команді.

 

«Мені хотілося залишитися вдома»

 

- За підсумками сезону – 2014/2015 «Буковина» позбулася першолігової прописки. Чи були тоді у тебе запрошення від інших команд ?

- Пропозиції були, однак хотілося залишитися вдома. Тим більше, що вже познайомився з майбутньою дружиною Крістіною. Мені не хотілося переходити в іншу команду. Сталося так, що минулого року ми нормально зіграли у другій лізі. Зараз у мене є пропозиції, однак із подальшими планами визначатимемося вже після нашого весілля.

 

Тарас Сивка: «Хочеться того, щоби «Буковина» потрапила у першу лігу»

 

- Як оцінюєш свою гру та дії команди минулого сезону ?

- Вважаю, що у першому колі зіграв доволі непогано. Я набрав хорошу форму. У нас були хороші футболісти. Після зимової перерви розпочав непогано, однак далася взнаки травма. Тому і пропустив три гри. Мені було важко, так би мовити, втягнутися. Вважаю, що сезон провели більш-менш нормально. У нас були шанси посісти друге чи третє місця, однак, що сталося, то сталося. Вже нічого не повернеш. Хочеться того, щоби команда потрапила у першу лігу. А ми будемо доводити те, що «Буковина» гідна виступати на цьому рівні.

 

- Що, на твою думку, завадило «Буковині» посісти у першості України призове місце ?

- Невезіння. Ми створювали багато моментів, однак не могли їх реалізувати. Траплялося, що м’яч котився по лінії воріт суперника, а забити нам не вдавалося. Ми ніяк не могли здобути домашню перемогу. Постійно нічия, нічия…Вважаю, що ключовою стала домашня гра з «Інгульцем». Якщо би перемогли у цій зустрічі, то був би великий шанс завершити сезон на другому чи третьому місцях.

 

- Відвідувачі офіційного сайту ФСК «Буковина» визнали тебе найкращим футболістом чернівецької команди у другій частині першості України…

- Мені приємно те, що вболівальники так оцінюють мою гру. Я ж працюю на тренуваннях та, як кожен футболіст, прагну демонструвати ще кращу гру.


- Кого зі своїх партнерів  хотів би відзначити ?

- Грає уся команда. Я би не хотів когось окремо відзначати. Вважаю, що колектив, то є колектив.

 

- Як вважаєш, чи спроможна «Буковина» сучасного зразка вдало виступати у першій лізі ?

- На мою думку, у нас є хороша команда. Хлопців розпускати не треба. Необхідно зібрати той колектив, який є у нас зараз. Треба лише добрати кількох гравців на певні позиції та пройти разом збори. Тоді «Буковина» стане ще сильнішою та зможе вдало виступати у першій лізі.

 

«Фаворитами Євро вважаю збірні Іспанії та Німеччини»

 

- Не можу не спитати про Євро – 2016. Як оцінюєш гру нашої збірної у матчі з німцями ? Кого вважаєш фаворитом змагань ?

Збірна України зіграла з німцями непогано. Треба врахувати те, що німецькі футболісти – чемпіони світу. Думаю, що у матчах зі збірними Північної Ірландії та Польщі наша команда набере очки та вийде з групи. А фаворитами Євро – 2016 вважаю збірні Іспанії та Німеччини. Ці команди мені подобаються. Збірна Німеччини – це машина, а щодо іспанців, то можна сказати, що вони грають класично. Найближчим часом побачимо те, хто виграє чемпіонат.

 

Тарас Сивка: «Хочеться того, щоби «Буковина» потрапила у першу лігу»


-Як проводиш відпустку ?

-Вільний час, зазвичай, проводжу у колі друзів. Зараз триває підготовка до нашого з Крістіною весілля. Тому особливо не відпочинеш. А вже після весілля розпочнеться чемпіонат. Думаю, що поїдемо кудись відпочивати після першої частини сезону.


 -Твої побажання буковинським уболівальникам…

-Я би хотів подякувати вболівальникам, насамперед, за терпіння. Дякую шанувальникам футболу також за те, що вони приходили на матчі та підтримували нас. Чим більше вболівальників на стадіоні, тим більше у футболістів енергії, емоцій. Звісно, що не можу не згадати наших фанатів, які вирушають на кожен виїзний матч «Буковини». Вони завжди підтримують нас. Нам би було важко грати без наших фанатів. Хочу попросити наших вболівальників підтримувати «Буковину» і наступного сезону. А якщо ми виступатимемо у першій лізі, то підтримка дванадцятого гравця стане ще необхіднішою.

Олексій МАМЧУК 

 

 

скачать dle 10.5фильмы бесплатно

купити квартиру Чернівці

18:54
Чернівецький кардіоцентр досі лідирує в Україні з проведення коронарних втручань
17:54
У Чернівцях на стадіоні «Буковина» відбувся чемпіонат зі стрільби з лука
ФОТО
17:38
У Чернівцях добу не буде газу на одній із вулиць
17:17
У Чернівцях та Чернівецькій області оголосили відбій повітряної тривоги
16:46
У Чернівецькій області оголосили повітряну тривогу
16:29
Депутати Чернівецької міськради не підтримали об’єднання "Тресту зеленого господарства" та «Містосервісу»
16:07
Неподалік залізничного вокзалу у Чернівцях зремонтували зливні мережі
ФОТО
15:34
Зберігали наркотики для власного вживання: на Буковині затримали двох чоловіків
15:24
Центр спецоперацій СБУ продовжує набір бійців до своєї команди
15:11
В пункті прийому металобрухту на Львівщині стався вибух: двоє загиблих
14:33
У ЧНУ обговорять, як румунська громада Буковини сприймає зміни в українському законодавстві
14:25
У Чернівцях та Чернівецькій області оголосили відбій повітряної тривоги
14:23
Як і Польща: Литва заявила про допомогу Україні у поверненні військовозобовʼязаних чоловіків
14:01
Чоловіків зможуть оголошувати в розшук і затримувати на вулицях навіть без вручення повістки
13:55
У Чернівцях та області оголосили повітряну тривогу
13:31
Чернівецький перекладач і науковець Петро Рихло отримав престижну премію у Німеччині
13:25
Вночі у Чернівцях та області пройдуть сильні зливи
13:15
Працівники ТЦК не вручатимуть повісток за кордоном - Міноборони
13:03
Через необережного курця сталася пожежа в господарстві у селі Слобода-Комарівці
12:31
Контрабандист намагався ввезти з Румунії 1200 електронних сигарет через КПП "Дяківці"
12:11
Чернівецькому центру крові терміново потрібні донори
12:00
У Чернівцях 75-річний чоловік зарізав свого 77-річного товариша під час застілля
11:34
В Україні біля ТЦК та СП зʼявилися черги чоловіків
11:10
На Буковині відмінили тендер на ремонт адмінбудівлі з порушеннями майже на 20 млн грн
11:02
На Львівщині стався вибух в пункті прийому металобрухту, загинули двоє людей
10:56
У Чернівецькій області оголосили відбій повітряної тривоги
10:31
У Чернівецькій області оголосили повітряну тривогу
10:21
ФК "Буковина" передав захисникам позашляховик та два FPV-дрони
10:01
У Чернівцях біля РАГСу сьогодні вимірюватимуть тиск та тестуватимуть на ВІЛ і сифіліс
09:49
Від сьогодні у Чернівцях змінився маршрут автобуса №8
09:39
Польща готова допомогти повернути в Україну військовозобовʼязаних чоловіків
09:15
Сьогодні на Буковині очікуються дощі та грози
08:45
У Чернівцях сьогодні без води залишаться 6 торгових центрів на Хотинській
23:28
По 4 тисячі доларів за можливість перетнути кордон: на Буковині затримали 3 «туристів»
ВІДЕО
22:17
Двоє буковинців постраждали у ДТП: поліція розслідує обставини аварій
ВІДЕО
Усі новини