За словами Марії Яремчук, паску краще випікати у Чистий четвер або у Страсну суботу
Напередодні Великодня чернівчанка, співачка та фіналістка шоу "Голос країни" Марія Яремчук завітала до студії Сніданку з 1+1. Дівчина поділилася сімейним рецептом великодньої паски. Виконавиця розповідає, що полюбляє готувати, а рецепт паски їй дістався від матері. За словами Марії Яремчук, паску краще випікати у Чистий четвер або у Страсну суботу.
Для того, аби приготувати великодню паску від зірки знадобляться такі інгридієнти:
- 1 кг борошна;
- 50 г дріжджів;
- 1,5 ст. молока;
- 10 жовтків і 7 білків;
- 250 г цукру;
- 200 г масла;
- 100 г родзинок;
- 25 г коньяку;
- 25 г цукатів;
- 3 ч. л. лимонної цедри;
- 1 ч. л. молотого кардамону;
- 0,5 ч. л. мускатного горіха молотого;
- 1 ч. л. шафраново-масляної суміші;
- 3-4 ч. л. ванільного цукру або ванілі;
- 0,5 ч. л. солі
1) 100 г борошна залити 100 мл гарячого молока та розмішати до однорідної маси;
2) 50 г дріжджів розвести в теплому молоці і дати постояти 10 - 15 хв.; підійде - додати опару, з'єднати та дати постояти ще 1 годину;
3) 3 білки збити з цукром (250 гр) додати решту молока - 1 стакан, дати жовтки - 7 шт., сіль 0,5 ч. л.; розмішати і розділити на 2 рівні частини. В першу частину влити опару, додати 250 г борошна, вимішати, дати підійти.
4) Через 60 хв. додати другу частину, всипати 500 г борошна і місити доти, поки не відставатиме від рук. Влити невеликими порціями розтоплене масло і вимішати. Додати масляно-шафранову суміш, прянощі, коньяк, накрити, щоб підійшло, на 1 - 1,5 год. Ще вимішуємо та додаємо цукати, родзинки, вимішані в муці. Залишити підходити ще годину! Форми для випікання змастити маслом, сухарями, змішаними з борошном, наповнити тістом на 1/2 і даємо піднятись.
Джерело: 1plus1.ua/snidanok-z-1-1