Фото: Ігор Константинюк © "Чернівецький промінь"
«FoodLandBukovina-2017» триватиме до 31 березня у
розважальному центрі «Панорама-Чернівці»У Чернівцях протягом трьох днів триватиме міжнародний чемпіонат з кулінарного і кондитерського мистецтва «FoodLandBukovina-2017».
– Торік вісім учасників від України
їздили на Олімпійські ігри з кулінарії в Елфурд (Німеччина), і
привезли три золотих, чотири срібних, і одну бронзову медалі, – каже шеф-кондитер Марія Шрамко.
– Тобто, успіхи кулінарні в Україні дуже великі. Шкода, що про це мало кажуть
по телебаченню. Тому підтримуйте наших кулінарів, бо це для
них дуже важливо. Наші люди дуже талановиті, працездатні, є з ким працювати, в
їх очах є той вогник, що хочеться брати – і вести їх далі. В Європі чотири роки
вчаться на пекаря, а потім ще 2-3 роки – в Америці, щоби отримати диплом
кондитера. Бо кондитер – уже високе звання, це художник, дизайнер, скульптор,
це людина мистецтва! В нас занижене ставлення до кондитерів. І це треба
виправляти, адже кондитер – це та людина, яка приносить велику радість людям!