Чернівецький Промінь логотип

Клініка Oxford Medical Чернівці Незалежності 121 А

Із формулою успіху для сучасної України до Чернівців приїхав Роман Безсмертний


Майбутній кандидат у Президенти вважає, що потрібно перезаснувати державу, інакше нас чекає чергова революція «Якої ми хочемо України». Саме з цієї фрази, без знака запитання чи оклику, майбутній кандидат у Президенти України Роман Безсмертний розпочав зустріч-дискусію. Спочатку з громадськістю та науковцями у Чернівецькому художньому музеї, потім з журналістами та студентами у Буковинському медіа-центрі «Belle Vue».
 
Роман Безсмертний переконаний, слід наново сформувати відповідь на запитання цінностей. Єдиний інструмент як це зробити – масштабне обговорення з українцями, чиї відповіді і стануть основою передвиборчої програми кандидата на пост Президента України Романа Безсмертного.
 
Україна – сильна держава і вільні люди.
ПРОЕКТ РОЗВИТКУ

Сьогодні влада не вирішує проблеми, а скоріше, створює їх. Відповідно, людина займається самовиживанням, а державні інститути – самозбагаченням. У такий спосіб розрив між суспільством і державою тільки зростає. Тож головна теза Романа Безсмертного – принципово новий підхід до побудови держави. Йдеться про конструктивні інституційні зміни через діалог держави і суспільства, де людина –головна цінність. Від її інтересів та потреб слід вибудовувати органи влади.
 
– Упродовж довгих років ми говорили: держава понад усе. Розмовляючи на цю тему, ми забулися, що держава створюється, як інститут, який має служити людині. В результаті маємо: держава існує окремо, а людина окремо.
Роман Безсмертний твердить: «Політика має бути замовлена суспільством. А державу сьогодні треба перезаснувати і пройти через перехідний період, інакше нас чекає чергова революція. Над цим потрібно задуматися». Один із механізмів – це зміни до Конституції. Колишній віце-прем'єр-міністр України (2005) пропонує єдиний легітимний шлях для оновлення Основного закону – прийняття Конституційного акту. Ба більше, за його словами, потрібно розбудити сплячу еліту і відродити справжню політику: «наше завдання – не змінювати, реформувати чи лагодити, а створювати нову інституційну систему, пусковим механізмом якої стануть права людини».

Політик наголосив, що для реалізації цього процесу в нього достатньо досвіду: за його плечима – 27 років політики. Позиціонує себе як неоконсерватор та лібертаріанець. В політику прийшов у 1994 році. З того часу він побував депутатом чотирьох скликань у Верховній Раді, постійним представником Президента Кучми у Верховній Раді, віце-прем'єр-міністром України з питань адміністративно-територіальної реформи, заступником Глави Секретаріату Президента, Надзвичайним і Повноважним послом України в Білорусі та представником України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на сході України. А в 2019 році дипломат має намір балотуватися на пост Президента України. На своєму досвіді знає всю умовність «неможливого». У своїх силах Роман Безсмертний впевнений.
Із формулою успіху для сучасної України до Чернівців приїхав Роман Безсмертний
За його словами, нині держава не реагує на імпульси, які дає громадянське суспільство. Зокрема, навів приклад акції протесту під стінами Генеральної прокуратури 17 вересня через передачу Росії уродженця Інгушетії Тимура Тумгоєва. Під час сутичок невідомі закидали яйцями та льодом знімальну групу та журналістку телеканалу «NewsOne», а потім вдарили її під час прямого включення під ГПУ.
 
– Коли люди кажуть, що такий-то телевізійний канал поганий, а держава через свої інститути не реагує, то в суспільстві формуються два табори. Одні підтримують відповідну точку зору, інші – заперечують. А держава – мовчить, поліція – мовчки спостерігає. Відтак люди починають виробляти тактику протистояння. Починається з елементарного: словесна війна, потім війна дубинками, потім війна зброєю… А держава не реагує на це все.
 
Щодо видачі Тимура Тумгоєва російським спецслужбам, Роман Безсмертний вважає це катастрофічною помилкою і впевнений, що насправді рішення ухвалювала не Генеральна прокуратура, а Президент Порошенко: «Ситуація не піддається поясненню. І це явище називається «Петро Олексійович Порошенко». Який живе за принципом «говоримо це, робимо те, а звітуємо ось так». Рішення не має абсолютно ніякої правової бази. Воно політичне. Договір про дружбу з Росією припиняють, а як щодо договору про екстрадицію? Очевидно, що видача Росії «кровного» ворога Кадирова передбачала певний обмін. Ось тільки на що?»
 
Тема війни і безпеки, корупції та економіки
Головне очікування українського народу – це закінчення війни. Безсмертний переконаний, що для розв’язання конфлікту перш за все потрібна сильна армія, що посилить наші переговорні позиції. Діалог з жителями окупованих територій. Це необхідно для реінтеграції. Можливим інструментом такої роботи може стати церква. Також треба ухвалити державну програму переселення тих, хто бажає виїхати з окупованих територій. І, звісно ж, діалог з Кремлем. Адже, за словами Романа Безсмертного, «саме звідти постачають боєприпаси і зброю, там утримують наших полонених. З Путіним говорять і Трамп, і Меркель. Тільки ми уникаємо такого діалогу». Тож перемовини з Росією у такому разі дадуть змогу завершити гарячу фазу війни.
Із формулою успіху для сучасної України до Чернівців приїхав Роман Безсмертний 
– Парадокс. Ніби йде війна, люди гинуть, але держава не перебуває у стані війни. Вона п’ятий рік поспіль називає це агресією, конфліктом. Жоден документ не фіксує війни. Саме тому маємо таку мляву зовнішню реакцію, – каже Роман Безсмертний.
 
Основною ж проблемою безпеки є те, що в Україні працюють умовно два уряди, – офіційний в Кабміні і неофіційний в Адміністрації Президента, – які займаються непритаманними їм справами. Вони не займаються безпекою і міжнародною політикою, а конкурують між собою за вплив і право втручання у бізнес. І тим самим перешкоджають можливостям самореалізації кожної конкретної людини. Своєю чергою, новостворені антикорупційні структури в Україні скоріше борються з наслідками корупції, а не з її причинами.
 
– Органи, які раніше із нею боролися, як ось прокуратура, вже не мають таких повноважень. А новостворені – ДБР, НАБУ, Антикорупційний суд, НАЗК поки не можуть цього робити. Крім того, саме через корупцію в Україні відсутні іноземні інвестиції.
 
Ще одним корупційним ризиком, на думку політика, є бюджетна централізація.
Щодо економіки та соціальної сфери, Роман Безсмертний зауважив, що країні необхідні прозорі та єдині для всіх правила гри та зменшення регуляторних функцій держави.
 
Тема ринку землі та децентралізації влади
Вона чітка і зрозуміла: Україні ринок землі потрібен, а ще – чесні та однакові правила як звичайному фермеру, так і власнику агрохолдингу. Але ринок – це не тільки купівля-продаж. Це безліч питань, які треба врегулювати: синхронізувати законодавство, прибравши протиріччя, ухвалити закон про територіальний устрій, підготувати фахівців, створити спеціальні земельні комісії. Якщо справою зайнятися комплексно, вийти на запуск ринку землі можна буде вже за три роки.
Декілька питань стосувалося і адміністративно-територіальної реформи. Зокрема того, що часто у громадах не знають, де закінчуються їхні повноваження. Роман Безсмертний переконаний: «Якби в 2005 році реалізували те, що я пропонував, – не було б ніякої війни, не було б жодної анексії». За його словами, згодом, у 2014 році, він також пропонував внести до Конституції зміни, які б розписали чітко, хто за що відповідає. Однак до його порад не дослухалися.
Із формулою успіху для сучасної України до Чернівців приїхав Роман Безсмертний
– Нам треба повернутися до чіткої організації: громада-бюджет-повноваження, район-бюджет-повноваження, область-бюджет-повноваження, інакше бедлам, який триває, триватиме й далі. Я не бачу жодної необхідності функціонування на рівні району представника держави. Я не розумію, чим він там має займатися, там на 100% питання місцевого самоврядування, – зауважив майбутній кандидат у Президенти.
Із формулою успіху для сучасної України до Чернівців приїхав Роман Безсмертний 
За словами Романа Безсмертного, необхідно змінити самі цінності, на яких сьогодні базується влада. Адже Україна – унікальна держава з надзвичайним потенціалом, багатими природними і, головне, людськими інтелектуальними ресурсами. Тому головне – чітко усвідомити і зрозуміти, якої України ми всі хочемо.
 скачать dle 10.5фильмы бесплатно

купити квартиру Чернівці

21:29
«Українська команда» до Великодня проводить великий збір на дрони-літаки
20:14
У Чернівцях чоловіка затримали за крадіжку мобільного телефона з помешкання
19:01
У неділю на Буковині очікуються короткочасні дощі та грози
18:38
Кличко на саміті мерів: Сильної, демократичної і безпечної Європи без України як рівноправного партнера бути не може
ФОТО
18:05
На Буковині облаштували спеціальні зони для відпочинку
17:07
Без літери "У": автошколи України по новому маркуватимуть навчальні автівки
16:06
Чернівчанина судитимуть за торгівлю наркотиками
15:05
У селі Мигове через пожежу в котельні ледь не згорів житловий будинок
14:04
На Буковині у Великодню ніч комендантську годину не скасують
13:03
У Чернівцях громадський транспорт на Великдень почне курсувати з 5:00
12:02
У Чернівцях на площі біля ратуші облаштували Великодню інсталяцію
11:30
Буковина прощається з Героєм, який загинув на війні з росіянами
11:25
Стрілянина біля будівлі ТЦК у Виноградові: роми протестували проти мобілізації односельця
ВІДЕО
11:00
За добу інтернет-шахраї ошукали пʼятьох буковинців на 88 тисяч гривень
10:01
Сьогодні в Чернівцях почнуть освячувати кошики: розклад Великодніх богослужінь
09:47
Синоптики розповіли, якою буде погода на Буковині у суботу
00:02
Контрабанда постільної білизни: в Україну намагались незаконно ввезти товар на майже 5 мільйонів
ВІДЕО
23:10
Винесли чоловіка з палаючого будинку: рятувальники ліквідували декілька пожеж
ВІДЕО
22:39
У Чернівцях та області вчетверте за день оголосили відбій повітряної тривоги
22:10
Намагалась підкупити прикордонника: українка планувала вивезти свого співмешканця до ЄС
ВІДЕО
21:45
У Чернівецькій області знову оголосили повітряну тривогу
21:41
Відсвяткували свій перший ювілей: ліцею Соломон 10 років
ВІДЕО
20:08
У Чернівцях патрульні оштрафували водія маршрутки №5 за порушення ПДР
19:11
У Чернівцях та області вдруге за день оголосили відбій повітряної тривоги
19:05
Чернівчан запрошують на безоплатний тренінг з ораторського мистецтва від журналістки та ведучої Марини Скінтей
18:39
У Чернівецькій області вдруге за день оголосили повітряну тривогу
18:03
У Чернівцях загубився 88-річний чоловік: патрульні допомогли йому дістатися дому
17:43
Рятувальники витягли чоловіка з вогню: у Чернівцях горіла квартира багатоповерхівки
17:21
На Буковині оголосили надзвичайний рівень пожежної небезпеки
17:01
У селі Ропча поліцейські затримали донеччанина з наркотиками в кишенях
16:38
Синоптики повідомили, якою буде погода на Буковині у суботу
16:19
В селі Вербівці через коротке замкнення сталася пожежа в літній кухні
16:04
На Буковині біля кордону затримали чотирьох втікачів від мобілізації та їхніх провідників
15:39
Кельменецька багатопрофільна лікарня отримала допомогу від благодійників
15:34
У Чернівцях та області оголосили відбій повітряної тривоги
Усі новини