Фото: Ігоря Константинюка, "Чернівецький промінь"
20 липня провели обласне етнографічне свято "Хліб наш насущний…"
Протягом дня в музеї відбулися зажинки, заготовлення першого
житнього снопа, випікання і пригощання свіжим хлібом з медом, забави, виступи
кращих творчих етноколективів та естрадних співаків Буковини й інших областей
України.
– Хотіли людям показати, як народжувався хліб років сто тому,
як працювали наші дідусі і бабусі, – кажуть працівники музею.
– Тому засіяли поле високорослим житом, щоб сьогодні – жати його косами і серпами, молотити ціпами, в’язати снопи і складати у копи!
– Тому засіяли поле високорослим житом, щоб сьогодні – жати його косами і серпами, молотити ціпами, в’язати снопи і складати у копи!