Саме завдяки такій страві в часи голодомору виживали люди
Шипшина, листя, кора, череда, полин, насіння льону…Стравами з таких інгредієнтів сьогодні буковинців частували студенти Української академії лідерства.
На розі вулиць Шевченка і Руської Чернівців відбулась акція Вуличний ресторан «Непораховані з 1932», яка присвячена трагічним подіям Голодомору. Повідомляє пресслужба Чернівецької ОДА.
Як розповіла одна зі студенток академії Валерія Ричак, завдяки супу з кори дерева, хлібцям з насіння льону та води в часи голодомору виживали люди.
Жалобні заходи біля пам’ятника жертвам голодоморів продовжились хвилиною скорботного мовчання. Після цього влада, громадськість та духовенство поклали колоски, квіти та лампадки до пам'ятного знаку.
Присутні об’єднались у спільній молитві за душі померлих від голоду, а священнослужителі відслужили панахиду.