За минулий місяць подешевшали крупи, проте ціни на олію, цукор та вершкове масло не зросли
В Україні відпускні ціни виробників на продукти харчування за останній місяць залишаються стабільними. При цьому спостерігається зниження середніх відпускних цін виробників на овочі. Про це повідомила пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства.
За даними фінансово-економічного департаменту Мінагрополітики, проти минулого року на 14% знизилися ціни на картоплю, а порівняно з минулим місяцем на 16% втратили в ціні морква та буряк, 7% – картопля, 4% – капуста та цибуля.
По більшості критичних для населення продуктів харчування ціни зросли в річному вимірі в межах інфляції, додали в міністерстві. Відбулося незначне подорожчання м'яса ВРХ (на 4%) та свинини (на 5%), молоко вищого ґатунку змінилось в ціні на 2%, м'ясо курей - на 3%.