У навчальних закладах відсутні відомості про проведення генеральних прибирань з застосуванням дезінфекційних засобів
В ході позапланових перевірок на харчоблоках, спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області виявили такі порушення:
- неякісне миття та дезінфекції обладнання, відсутність гарячої води,
- не ведеться боротьба зі шкідниками,
- не ведеться контроль за температурними режимами в холодильниках при зберіганні харчових продуктів,
- в холодильниках зберігається продукція невідомого походження без маркування,
- недостатня кількість холодильного обладнання,
- не розроблені постійні процедури, засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках.
У Держпродспоживчслужбі склали протоколи про порушення та дали школам час, щоб усунути їх.