Чоловік займається справою уже 12 років і після декількох невдалих спроб, тепер збирає кілограми цінного урожаю
Найдорожчі гриби у світі
– трюфелі – навчився вирощувати житель села Брусниця. Чоловік займається
справою уже 12 років і після декількох невдалих спроб, тепер збирає кілограми
цінного урожаю. Грибні місця буковинець тримає у секреті, адже найближчим часом
на вирощуванні трюфелів мріє налагодити прибутковий бізнес.
У підвалі поруч з
консервацією мішки з грибницею трюфелів. Це дітище Михайла Козьми, над яким
чоловік експериментував багато років.
З цим, як кажуть грався
12 років. Одні у карти грають, а я трюфеля вирощував. У трьох нічо не вийшло, а
4 получилось. Дубові, грабові
горіхові сади – це його атмосфера, природні умови, де він себе почуває дуже
добре, –
Інколи після рясних дощів на трюфелі можна
натрапити, як і на звичайні гриби. Проте
зазвичай вони ховаються на глибині.
У землі може бути на глибині від
5 до 40 см,–
Окрім делікатесу, який має свій неповторний смак, трюфель ще є скарбом корисних вітамінів і афродизіаком.
Він містить вітаміни
групи Б, що важливо для роботи нервової системи, а також для зміцнення
імунітету. Також трюфель є природнім антиоксидантом ++ і що надзвичайно
приємно, трюфель є гарним активним афродизіаком,—
У наших лісах ростуть трюфелів двох видів. Чорні
– трохи дешевші. І білі, 100 грам яких коштує від 400 євро.Тож тепер захоплення пана Михайла поволі переростає у сімейний бізнес. Чоловік готує основу для вирощування трюфелів – міцелій. І досліджує різні методи зберігання грибів. У рисі вони стоять не довше місяця, а ось шокове заморожування – більш ефективне.
Трюфель вирощувати дуже легко. Це
не складно, правда на нього реба чекати 4-5 років.Тому він дорогий.
Зараз Михайло налагоджує масове вирощування буковинських трюфелів, і
продовжує експерементувати з ароматними делікатесами. Так, своїх друзів уже
пригощає настоянкою з гриба, або ж змішує мелений трюфель зі спеціями і додає
до кави.