З початку 2022 року на території Буковини було зареєстровано 1 спалах гострих кишкових інфекцій у закладі ресторанного господарства. Усього постраждали 18 осіб, з них 16 дорослих та 2 дітей.
Завдяки проведеним заходам розповсюдження епідемічного процесу було припинено, до порушників вжито заходи адміністративного впливу. Про це інформує Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області
Також за 5 місяців цього року зареєстровано 1 випадок ботулізму людини (1 постраждалий), який виник у побуті, захворювання пов’язане з вживанням м’ясної консервованої продукції домашнього виготовлення.
За інформацією Чернівецького центру контролю та профілактики хвороб, за 5 місяців 2022 року на території області рівень інфекційної захворюваності, без врахування носіїв грипу та гострих респіраторних інфекцій, знизився в порівнянні з аналогічним періодом торік на 5,6 %.
В області не зареєстровано випадків захворювання людей на сказ, сибірку, бруцельоз, орнітоз, лістеріоз, рікетсіози та геморагічні лихоманки.
За 5 місяців 2022 року порівняно з аналогічним періодом 2021 року спостерігається ріст рівня захворюваності на гастроентерити встановленої та не встановленої етіології в 2,2 та 2,6 рази відповідно.
Аналогічна ситуація із гастроентероколітами, харчовими токсикоінфекціями, викликаними невстановленими збудниками, їхнє число збільшилося на всіх адміністративних територіях.
Також за 5 місяців цього року у Чернівцях зареєстровано 1 випадок захворювання на лептоспіроз.