Експерти діляться порадами щодо встановлення правильних режимів у холодильнику
Аби ваша їжа довше залишалася свіжою та рідше псувалася, треба знати декілька простих правил. Одне з основних полягає у тому, що холодильник не варто перевантажувати. У такому випадку компресору доводиться працювати на повну потужність, що призводить до його прискореного зносу. Оптимальний рівень завантаженості холодильної та морозильних камер – дві третини. Важливо також правильно виставляти температурні режими.
Холодильники за типами температурних режимів
Передовсім необхідно визначитися, який тип температурних режимів підтримує ваш холодильник:
- Статичний – температурний рівень залежить від полиці. Найхолодніше біля морозильної камери. А на нижніх чи верхніх полках, залежно де розташовано морозильну камеру, температура може змінюватися в діапазоні до п’яти градусів.
- Динамічний. Наразі це оптимальний варіант, адже завдяки вентиляторові та системам на кшталт Multiflow сталий температурний режим маємо у всій камері.
Зверніть увагу, що в інтернет-магазині "Цитрус” ctrs.com.ua представлено найсучасніші холодильники No Frost із зонами свіжості, де можна виставляти оптимальні показники вологості та температури для тих чи інших продуктів.
Якою має бути температура
В холодильній камері маємо зазвичай +4 ... +5°C. У морозилці -18°C. Але такі режими підходять не для всіх продуктів:
- від шести до десяти градусів вище нуля варто виставляти у контейнерах для фруктів, особливо екзотичних;
- від +3 до +6 виставляють для зберігання відкритих контейнерів, яєць, ковбасних виробів, масла, овочів;
- молочні продукти, м’ясо та рибу, а також напівфабрикати, які розморожуєте та незабаром збираєтесь готувати, краще зберігати при 0 ... +3°C;
- напівфабрикати, м’ясо та рибу тривалого зберігання краще покласти у морозилку і встановити від -24 до -18 градусів.
Зона з найнестабільнішою температурою – дверцята. Тут є лотки для яєць, місця для напоїв, пляшок, різноманітних кетчупів та соусів. Чим рідше відкриваєте двері без потреби, тим краще підтримується належний температурний рівень.
Як правильно виставляти температуру в холодильниках різних виробників
Це одне з найпоширеніших питань. Все це вказано в інструкції, але її зазвичай мало хто читає. Проблем не виникне, якщо маєте холодильники Samsung, LG, Bosch та інших виробників із сенсорним екраном та дистанційним керуванням. Все, що треба зробити – виставити потрібні значення для Freezer (морозилка) та Fridge (холодильна камера). За потреби треба перемкнутися між Фаренгейтом (F) та перейти на шкалу Цельсія (°C).
В холодильниках з механічними кнопками та регуляторами температурний рівень виставляється ручним способом. Якщо ви сумніваєтесь, що буде саме така температура, можна її виміряти, поклавши всередину термометр.
Якщо ж треба скинути налаштування в холодильнику Samsung із сенсорним управлінням, його треба на 30 секунд вимкнути й знову ввімкнути. Ця операція призведе до скидання налаштувань до заводських. Далі за допомогою стрілочок оберіть оптимальні температурні режими для камер та зон свіжості.