Пакетик на 4 порції необхідно залити 2,5 літрами окропу та настояти близько 10-15 хвилин, каже волонтер Павло Турець Тисячі порцій «сухого борщу» виготовили і передали військовим волонтери з Новодністровська. Про це повідомляє Чернівецька обласна рада.
«Ідеєю створення «сухого борщу» я загорівся після повномасштабного вторгнення 2022 року – побачив відеосюжет на YouTube, де їх готувала команда з Коломиї. Тоді ж вирішив порадувати такою стравою колег із Дністровської ГАЕС, яких мобілізували», – поділився волонтер Павло Турець.
Спочатку процес «закипів» у квартирі Павла. Волонтер підключив друзів та охочих допомогти. В квартиру зібрали сушарки для овочів різних модифікацій. Виготовлення двох сотень наборів зайняло майже місяць. Але справу було зроблено, і перша партія поїхала для колег на Схід.
Як виявилося, на інших напрямках борщі також були потрібні, тож волонтери придбали нову сушарку та взялися до роботи.
«Пакетик на 4 порції необхідно залити 2,5 літрами окропу та настояти близько 10-15 хвилин. За можливості – прокип'ятити 5-10 хвилин, тоді він виходить ще смачнішим. А головне – усе робиться швидко, що важливо для наших захисників», – пояснив Павло.
У такий борщ можна додавати тушковане м'ясо, консервовану квасолю.
За майже два роки маленька команда волонтерів створила не одну тисячу борщів. Наразі доброчинці переробляють овочі, що їх надали небайдужі люди з Хмельниччини.