Чернівецький Промінь логотип

Чернівецький промінь Чернівці Буковина

«Мило, яке хотіли з’їсти»: історія буковинки, яка змінила догляд за шкірою

Будівельна компанія Ярко Ярковиця Чернівці Буковина

Леся Опацька варить крафтове мило і тверді шампуні вже десять років

У наш час дедалі більше людей обирають натуральний догляд за тілом, волоссям і обличчям — на основі природних інгредієнтів і, що особливо важливо, без тестування на тваринах. 
 
Цей тренд надихає багатьох розпочати власний шлях у світі натуральної косметики. Однією з тих, хто перетворив цю філософію на справу життя, стала Леся Опацька — лікарка за фахом і майстриня крафтової косметики.
 
Майстриня крафтового мила Леся ділиться історією свого шляху, який розпочався 10 років тому з простого, але пам’ятного моменту — першого звареного разом із сестрою шматочка мила вдома.

«Мило, яке хотіли з’їсти»: історія буковинки, яка змінила догляд за шкірою

Фото з сторінки майстерні у Instagram

  

"За фахом я лікар, і мені було цікаво, як створюється цей продукт. Тоді крафтова косметика була рідкістю: вона приємно пахла, мала незвичайний вигляд і була екологічною — як для тіла, так і для довкілля. Цей процес настільки мене захопив, що вже за кілька років на моїх полицях не залишилося засобів мас-маркету: щось я робила сама, щось купувала у колег. Чим глибше я занурювалась у цю тему, тим більше розширювався асортимент, і тим сильніше виникало бажання створювати екологічні замінники — ефективні й безпечні для себе, рідних і клієнтів», — поділилася майстриня Леся.
 

«Мило, яке хотіли з’їсти»: історія буковинки, яка змінила догляд за шкірою

Фото з сторінки майстерні у Instagram

 

Як зауважує лікарка Леся Опацька, шкіра — це захисний орган нашого організму. І якщо їй не заважати, вона не турбуватиме надмірною жирністю, сухістю чи висипаннями.

«Мило, яке хотіли з’їсти»: історія буковинки, яка змінила догляд за шкірою 

Фото з сторінки майстерні у Instagram


Тому перше, на що варто звернути увагу, — це м’які ПАРи, які не змивають природного захисного бар’єра шкіри. Це може бути натуральне мило чи твердий шампунь, що дбайливо очищає, не пошкоджуючи ліпідного шару.

«Шкіра голови така ж, як і шкіра на руках чи ногах. Підбирати твердий шампунь слід за типом шкіри голови. В нашому асортименті, наприклад, є універсальний шампунь для нормального та жирного волосся — з маслом лавра, екстрактами кропиви, лопуха та розмарину. Вони нормалізують виділення шкірного сала та додають волоссю блиску», — пояснює Леся.

«Мило, яке хотіли з’їсти»: історія буковинки, яка змінила догляд за шкірою 

Фото з сторінки майстерні у Instagram

 

Леся не лише виготовляє косметику, а й повністю перейшла на неї у власному повсякденному догляді.

«Уже багато років я використовую лише натуральне мило. Щодня — бальзам і тонік. Мій улюблений засіб для вмивання — убтан. Креми — мій must-have. У подорож завжди беру з собою твердий шампунь і господарське мило. Люблю побалувати себе сіллю для ванни з магнієм, скрабами та баттерами», — ділиться вона.

«Мило, яке хотіли з’їсти»: історія буковинки, яка змінила догляд за шкірою 

Фото з сторінки майстерні у Instagram

 

«Усе, що дає природа, — найбільш звичне для шкіри: якісні рослинні олії, екстракти трав, глини, ефірні олії — усе це своєрідні суперфуди для шкіри, які добре засвоюються та є безпечними для здоров’я й довкілля», - зауважує Леся на важливості натуральних складників.

Скільки часу займає виготовлення одного твердого продукту?

«Процес приготування натурального мила триває 2–3 години. За цей час я варю близько 100 брусків. Та мило, як сир, потребує дозрівання. Після варки його ріжуть, штампують і залишають дозрівати на полицях щонайменше на місяць. Шампуні та інші засоби готуються 3–5 днів, після чого проходять тестування — лише тоді продукт потрапляє до клієнта», — розповідає майстриня.

«Мило, яке хотіли з’їсти»: історія буковинки, яка змінила догляд за шкірою 

Фото з сторінки майстерні у Instagram

Чи готові українці переходити на натуральні засоби?

«Гадаю, українці рухаються саме в цьому напрямку. Серед моїх клієнтів багато молоді, яка купує дуже усвідомлено. Вони розуміють свої потреби, і це стосується не лише косметики, а й загального ставлення до життя та споживання. Це мене надихає. Багато з моїх клієнтів повністю перейшли на використання лише натуральної косметики — моєї чи моїх колег — як для тіла, так і для дому», — міркує Леся.

Пані Лесю, як соціальні мережі впливають на ваш розвиток і продажі?

«Основна частина продажів іде через соціальні мережі, передусім — Instagram. Сайт ще у процесі створення та доопрацювання», — пояснює вона.

Чи пробували інші платформи та які інструменти допомагають вам у просуванні?

«Мені дуже подобається налаштовувати таргет саме в Instagram. У Facebook та TikTok я не просуваюсь. Найкраще працюють колаборації з колегами — зі сторінками, які близькі моїй аудиторії за темами крафту, екології та краси», — розповідає Леся.

Яку стратегію чи контент ви використовуєте для залучення покупців?

«За моїм досвідом, найбільше "займає” контент, який не надто "відполірований”. Буває, зробиш фото за кілька хвилин, знімеш себе — і це працює найкраще. Адже я — виробниця і власниця бренду, і саме це створює живий контакт із людьми», — каже майстриня.

Яка реакція клієнтів, коли вони вперше пробують натуральний догляд?

«Перший фідбек — що мило дуже миле, бо я робила його у формі десертів, і воно так смачно пахло, що його хотіли з’їсти. Приємно  вражає клієнтів натуральний шампунь, тому що він дуже гарно піниться і волосся після нього м'яке, блискуче не потребує — посміхається Леся та продовжує,  улюбленець серед асортименту є крем - після першого використання  він закохує в себе . Добре зволожує  і не викликає ніяких  реакцій», — усміхається Леся.

«Мило, яке хотіли з’їсти»: історія буковинки, яка змінила догляд за шкірою

Фото з сторінки майстерні у Instagram
Історія Лесі — майстрині крафтового мила та натуральної косметики — демонструє: попит на натуральний догляд в Україні зростає. Люди все частіше віддають перевагу засобам, створеним вручну, з увагою до потреб шкіри та повагою до природи.

Соціальні мережі, зокрема Instagram, відіграють важливу роль у розвитку таких брендів. Особиста присутність, живе спілкування, щирість — саме це викликає довіру, приваблює нових клієнтів і дає розуміння, чого шукає сучасний споживач.

Марина Квасницька спеціально для "Чернівецького променя".
скачать dle 10.5фильмы бесплатно
01:00
Юна буковинка стала срібною призеркою у фіналі світової серії OCEANMAN WFC 2025 Dubai
ВІДЕО
23:50
Віддав життя за майбутнє України: буковинці прощаються з полеглим Героєм
ВІДЕО
23:30
Постраждало двоє людей: у Новодністровську зіткнулись Hyundai та Volkswagen
ВІДЕО
23:05
Підпалив вантажівку за винагороду: буковинцю загрожує до 10 років за ґратами
ВІДЕО
22:55
«Платити чи ні?»: депутати Чернівецької міськради продовжили безоплатний проїзд для військових на Калинку
ВІДЕО
22:39
Амфетамін на мільйони: на Буковині судитимуть організатора нарколабораторії
ВІДЕО
22:33
Бійці 81-ї бригади отримали від «Української команди» потужні зарядні станції
ВІДЕО
22:00
У Чернівцях помер найстаріший працівник теплокомуненерго. Чоловік пропрацював 55 років
21:37
У Львові жителів пригостили тирамісу з ковша трактора. Мережа вибухнула критикою
ВІДЕО
21:16
У Чернівцях стартує проєкт «Куратори для хвостиків»
19:26
Через російський удар по Одещині закрили два КПП на кордоні з Молдовою
18:29
В Україні запустили додаток екстреної допомоги «112», який працюватиме без мобільного зв'язку
17:59
На Буковині розпилили аварійне дерево на території ліцею
17:55
У Чернівцях відбудеться різдвяний концерт класичної гітари у стінах храму
16:43
Сержант із Буковини Максим Шаталов отримав «Золотий хрест» від Головнокомандувача ЗСУ
15:52
Триває набір до патрульної поліції в Чернівецькій області
15:43
У Чернівецькому районі сапери знешкодили снаряд часів Другої світової війни
14:48
У комендантську годину сів п’яним за кермо: у Чернівцях патрульні затримали водія
14:15
На Винниченка в результаті ДТП перекинулася вантажівка
14:02
Біг кілометр із роздробленою ногою під атаками дронів. Історія нацгвардійця Вадима Лобчука
ФОТО
13:32
У Чернівецькій області на Дністрі браконьєр наловив риби майже на 400 тисяч гривень
ФОТО
13:12
Як на Буковині уникнути черг на кордоні у святкові дні: поради прикордонників
12:42
На Вінниччині від голоду помер 10-річний хлопчик з інвалідністю
12:08
Амфетаміну на 4 мільйони. Під Чернівцями викрили підпільну нарколабораторію
ВІДЕО
ФОТО
11:56
Верховна рада підтримала перейменування копійок на шаги
11:36
Пожежа у гуртожитку на Буковині. Рятувальники евакуювали мешканців з будівлі
ФОТО
10:50
У Новодністровську внаслідок зіткнення автівка перекинулась на дах
ФОТО
10:20
Командир роти ударних БПЛА з Буковини отримав орден Богдана Хмельницького
09:44
У Чернівцях активіст виграв суд у «Зелентресту» через впавшу гілку на його автомобіль
09:17
Євро майже 50 гривень. Курс валют у Чернівецьких обмінниках
08:56
Сьогодні на Буковині хмарно, можливі опади
08:25
На Буковині віддадуть останню шану захиснику Степану Скриплюку
22:15
Онлайн-наркокрамниця і «закладки»: у Чернівцях судитимуть 30-річного чоловіка
ВІДЕО
22:12
На Буковині військових, які проходять реабілітацію, познайомили з традиційною бесарабською кухнею
ВІДЕО
21:49
Сусіди помітили густий дим: в селі Погорілівка горів житловий будинок
ВІДЕО
Усі новини