Євген Клопотенко подякував публіці за теплий прийом
Переможець п’ятого сезону
шоу «МастерШеф» Євген Клопотенко дав майстер-клас у Чернівцях. На Центральній
площі він приготував цибулевий конфітюр та варення з чорної смородини із
грибами. На своїй сторінці у соцмережі Євген подякував чернівецькій публіці,
яка прийняла його із захватом.
Цибулевий конфітюр
від Євгена Клопотенка
Інгредієнти:- цибуля ріпчаста – 1 кг
- цукор – 300 г
- мед – 200 г
- рослинна олія – 50 г
- яблучний оцет – 25 г
- сіль за смаком
- Цибулю дрібно нарізаємо. Обсмажуємо на добре розігрітій олії, поки вона не розм’якшиться.
- Вливаємо оцет – він також допомагає розмякшити цибулю та додає конфітюру кислинку. Добре перемішуємо і тушкуємо цибулю на невеликому вогні ще 15 хвилин.
- Всипаємо цукор, перемішуємо. Чекаємо, поки цукор розтане.
- Вливаємо мед, все добре перемішуємо.
- Витримуємо суміш на маленькому вогні, поки цибуля не стане прозоро-коричневою. Цибулевий конфітюр готовий! Найкраще подавати його як соус до печінкового паштету або хорошого шматка смаженого м’яса.