Чернівецький Промінь логотип

Клініка Oxford Medical Чернівці Незалежності 121 А

У Чернівцях проблеми не з кількістю зовнішньої реклами, а з її технічним станом


Фото: acc.cv.ua
Такі перші висновки голови Асоціації операторів зовнішньої реклами України Оксани Поліщук після відвідин Чернівців Оксана Поліщук приїхала в столицю Буковини на зустріч з місцевими фахівцями, аби допомогти вирішити патову ситуацію з мораторієм на розміщення зовнішньої реклами. Нагадаємо, мораторій у Чернівцях діє з жовтня 2015 року, він забороняє встановлювати нові рекламні конструкції. Міська влада не хоче припиняти його дію, поки не буде чіткого бачення, зафіксованого в офіційному документі, розвитку зовнішньої реклами в місті. Нове положення вже готове, але воно не пройшло затвердження регуляторної служби. Тому справа зупинилася, а проблеми залишилися.
 
Голова Асоціації операторів зовнішньої реклами України під час зустрічі у Чернівцях не лише пообіцяла всіляку підтримку у розробці нових правил, але й порадила як зробити так, щоб всім, і підприємцям, і чиновникам, і, головне, місту зміни пішли на користь.
Журналістам Інформаційного агентства АСС Оксана Поліщук розповіла, що після знайомства з містом, вона побачила, що у Чернівцях справді є території, де реклами забагато, але це не найбільша наша проблема. Найгірше, каже пані Оксана, це технічний стан конструкцій. 
Це все тому, що бізнес не зацікавлений у розвитку та змінах. Адже підприємці не впевнені у майбутньому. Вони мають розуміти, що їх чекає далі. Щоб вони вкладали гроші у нові сучасні конструкції та в технічне переоснащення існуючих, їм треба показати Концепцію розвитку зовнішньої реклами у Чернівцях хоча б на 7 років, де буде прописано і методику, і впровадження граничної кількості і типи рекламоносіїв і принципи розробки Схем розміщення та гарантії для їх інвестицій. Окрім того, підприємцям треба чітко показати, як і за якими критеріями будуть розподілятися місця в Схемах  і як будуть враховані права рекламістів, які мають на сьогодні конструкції в місті.

Пані Оксана наголошує, місто має розуміти, що правила розміщення зовнішньої реклами мають бути однаковими для всіх, прозорими і чіткими, без двоякості. Тут важлива співпраця усіх зацікавлених сторін, адже прагнення влади упорядкувати рекламу не має відбуватися за чийсь рахунок. Порядок має бути вигідний усім.
-  Це проблема багатьох міст України, загалом пострадянського простору.  Але за Чернівці я спокійна. Тому що на зустрічі з представниками департаменту містобудування, головною архітекторкою міста, директором комунального підприємства «Реклама», побачила щире прагнення до діалогу та бажання зробити механізм, який би зняв проблему розміщення зовнішньої реклами взагалі.
Цією зустріччю задоволені і чиновники міськради. Новий начальник відділу з питань дизайну міського середовища управління містобудування та архітектури Департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин Андрій Мірошниченко каже, що вже взялися допрацьовувати Концепцію розвитку зовнішньої реклами в Чернівцях.
-  Цю роботу ми плануємо завершити до нового року. Концепцію сформуємо, напишемо і відправимо в Асоціацію операторів зовнішньої реклами України, щоб вони її вивчили і надали свої зауваження. Вже в січні плануємо починати роботу з депутатами міської ради. Коли міські обранці затвердять Концепцію, в якій будуть зазначені схеми розміщення рекламних конструкцій, їх вигляд, габарити та кількість, то документ може вже приймати виконавчий комітет. І в дію нові правила вступлять, за нашими розрахунками і сподіваннями, вже в першому кварталі наступного року – додає Андрій Мірошниченко.
Щоправда Андрій Мірошниченко вважає, що концепцію не варто затверджувати на багато років вперед, бо, каже, технології швидко розвиваються, і вже через 5 років реклами можуть бути голографічними. Тому правила, вважає фахівець, треба приймати не більше, як на 5 років. 
-  Я в Чернівці приїхав з Одеси, де керував комунальним підприємством «Реклама». Там проблем набагато більше з рекламою, ніж у Чернівцях, але тут є дуже позитивна тенденція. Ви хочете змін і прагнете до цього не просто на словах, але й на практиці. Тому я із задоволенням віддам свій досвід, знання та працю для того, щоб Чернівці мали найкращу концепцію і положення щодо зовнішньої реклами в Україні – запевняє Андрій .

На думку Андрія Мірошниченка,  у Чернівцях найбільше  проблем з зовнішнім виглядом наявної реклами. І саме це треба змінити якнайшвидше.
- У Чернівцях багато конструкцій для білбордів не заглиблені у землю. Ці тумби псують загальне враження від міста. До того ж не впорядкована у Чернівцях  зворотня сторона білбордів. В Одесі таке оформлення обов’язкове.
Головна архітектора Чернівців Наталя Хілько впевнена, після порад керівника  Асоціації операторів зовнішньої реклами України, в нашому місті нарешті зникне проблема з розміщенням реклами.
- Я позитивно вражена тим, що є в Україні люди, які насправді хочуть і вміють працювати.
Оксана Поліщук не лише пообіцяла всебічну допомогу, але й підказала декілька дуже важливих моментів, які знімуть напругу з цього питання. Наприклад, щодо відмови консультаційної ради, створення якої у нас була прописана в Положенні. Це зніме недовіру рекламістів, що дозволи на розташування будь-яких рекламних конструкцій видаватимуться заангажовано. Ще ми зняли всі юридичні питання тим, що схеми розміщення реклам буде затверджувати саме виконком після того, як депутати проголосують за всю Концепцію розвитку зовнішньої реклами. До того ж відтепер у нас буде єдиний орган, який буде відповідати за зовнішню рекламу, який буде тісно співпрацювати з департаментом і підприємцями.
 
Зважаючи на те, що Асоціація при потребі надасть всю необхідну юридичну та консультаційну допомогу нашим розробникам Концепції розвитку зовнішньої реклами у місті Чернівці, впевнена Наталя Хілько, вже до весни 2017 року Чернівці працюватимуть з зовнішньою рекламою без мораторію, за чіткими та прозорими схемами.


 
 
 скачать dle 10.5фильмы бесплатно
Джерело: acc.cv.ua

купити квартиру Чернівці

11:10
На Буковині відмінили тендер на ремонт адмінбудівлі з порушеннями майже на 20 млн грн
11:02
На Львівщині стався вибух в пункті прийому металобрухту, загинули двоє людей
10:56
У Чернівецькій області оголосили відбій повітряної тривоги
10:31
У Чернівецькій області оголосили повітряну тривогу
10:21
ФК "Буковина" передав захисникам позашляховик та два FPV-дрони
10:01
У Чернівцях біля РАГСу сьогодні вимірюватимуть тиск та тестуватимуть на ВІЛ і сифіліс
09:49
Від сьогодні у Чернівцях змінився маршрут автобуса №8
09:39
Польща готова допомогти повернути в Україну військовозобовʼязаних чоловіків
09:15
Сьогодні на Буковині очікуються дощі та грози
08:45
У Чернівцях сьогодні без води залишаться 6 торгових центрів на Хотинській
23:28
По 4 тисячі доларів за можливість перетнути кордон: на Буковині затримали 3 «туристів»
ВІДЕО
22:17
Двоє буковинців постраждали у ДТП: поліція розслідує обставини аварій
ВІДЕО
21:22
У Чернівцях попрощались із військовим Володимиром Даничем
ВІДЕО
20:31
Українські чоловіки 18 – 60 років не зможуть отримати паспорти за кордоном
20:19
Великодні майстер-класи проведуть наступного тижня у Чернівецькому музеї просто неба
19:01
У Чернівцях відновили розподіл газу у районі, де два тижні тому трапилася аварія
ФОТО
18:06
У Чернівецькому ТЦК та СП запрошують стати операторами дронів
17:53
Мешканці двох громад на Буковині отримали свого поліцейського офіцера
ФОТО
17:25
У парку "Жовтневий" у Чернівцях встановлять камери спостереження, через вандалів
17:00
Військові з Буковини терміново потребують тепловізора
16:36
Поранених військових на Львівщині виводять поза штат і платять зарплату лише 200 гривень
ВІДЕО
16:26
У Чернівцях помер кандидат географічних наук, доцент В'ячеслав Явкін
16:17
У Чернівцях судитимуть буковинця, який викрав телефон та накупив товарів на 33 тисячі гривень
15:35
Антикорупційне бюро викликало до Києва на допит двох бізнесменів із Чернівців
15:24
Детективи БЕБ викрили посадовця держпідпримства, який привласнив 1,5 мільйони
14:56
У Дніпрі 19-річна дівчина намагалася продати сина за 1 млн грн, щоб відкрити бізнес
ФОТО
14:14
Завтра на Буковині прогнозують дощ та мінливу хмарність
13:53
Через аварійну ситуацію знеструмлені кілька вулиць мікрорайону Роша
13:45
Є дефіцит електроенергії: для кого на Буковині сьогодні застосують графіки обмежень
13:14
На Буковині неподалік кордону затримали трьох чоловіків, які хотіли потрапити до Румунії
12:58
Авто перекинулося: у аварії на Буковині травмувалася молода жінка
12:32
Кельменецька громада передала генератор для населення Харківщини
12:08
Дитина у лікарні: на Буковині автомобіль наїхав на 9-річного хлопчика
11:32
У центрі Чернівців "замінували" адмінбудівлю
11:20
У Чернівцях автобус №8 зупинятиметься на вулиці Балтійській
Усі новини