2016 року в області було зареєстровано 7 випадків отруєння грибами
На Буковині стартував грибний сезон. Випадків отруєння
поки що не було, однак фахівці Чернівецького обласного лабораторного центру
Міністерства охорони здоров’я України нагадують, що вживати гриби слід
обережно.
Аналіз випадків отруєнь грибами в області свідчить, що більшість
із них обумовлені вживанням сироїжок та маремухів. Проте шкоду здоров’ю можна нанести
не лише отруйними грибами, а й неправильно приготованими їстівними.
До отруєння може також призвести вживання старих або
зіпсованих їстівних грибів, вживання грибів, що мають двійників або змінилися
внаслідок мутації.
Не варто вживати гриби, що зібрані поблизу автомагістралей
та промислових підприємств бо вони накопичили у собі токсичні елементи (свинець,
ртуть, кадмій, миш’як тощо).
До клінічних ознак отруєння грибами можна віднести
загальну інтоксикацію організму, головний біль, біль у животі, нудоту,
запаморочення, кволість, блювоту, пронос (нерідко з кров'ю), іноді – втрату
свідомості.
Довідка
Протягом 2016 року
в області було зареєстровано 7 випадків отруєння грибами в побуті, внаслідок
яких постраждало 17 осіб (у Глибоцькому районі – 3 випадки, 10 постраждалих осіб; у
м.Чернівці – 1 випадок, 4 постраждалих
особи, по 1 випадку з 1 постраждалим зареєстровано у Заставнівському,
Новоселицькому і Путильському районах).
скачать dle 10.5фильмы бесплатно