Фото: slk.kh.ua
Заражені продукти можуть призвести до отруєння чи алергії
За
червень на ринки Буковини не допустили для продажу 40 кілограмів кукурудзяної крупи зі шкідниками. Про це йдеться в
повідомленні Головного
управління Держпродспоживслужби Чернівецької області.
Внаслідок порушення умов зберігання в різних крупах та борошні можуть
з’явитися амбарні кліщі.
Досить часто амбарні кліщі засмічують борошно та різні крупи. Підвищена вологість у будинку – кращі умови для їхнього швидко розмноження. Дорослих членистоногих легко побачити, а ось личинки і яйця виявити складно через мікроскопічний розмір.
Вживання в їжу таких «заражених» продуктів
небезпечно отруєнням та виникненням алергічних реакцій.