Тестове відкриття продовольчого ринку в Хотині відбудеться завтра Завтра, 7 травня, відбудеться тестове відкриття продовольчого ринку в Хотині з дотриманням правил роботи базарів під час обмежувальних заходів, які розробили МОЗ та Мінекономіки. Про це пише Інтернет-видання "Хотинські вісті".
Рішення про відкриття ринку прийняли сьогодні, 6 травня, під час робочої зустрічі голови райдержадміністрації Василь Ченківський спільно із заступником голови РДА Віталієм Поповим, першим заступником міського голови Андрієм Дранчуком, секретарем міської ради Сергієм Якубою, директором КП "Ринок" Хотинської міської ради Олегом Волощуком та начальником відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Хотинського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Чернівецькій області Сергієм Берзродою. Про це повідомила Хотинська РДА.
Працівники ринку мають інформувати відвідувачів про встановлені обмеження та про профілактику коронавірусу, а також контролювати виконання цих вимог і оперативно усувати порушення. Буде забезпечено інспектування представниками державної служби з питань безпечності харчових продуктів, повідомили у Хотинській РДА.
Довідково.
Вимоги до діяльності ринку:
• працівники, продавці й відвідувачі ринку повинні бути в захисних масках або респіраторах та проходити температурний скринінг;
• на кожному вході (в’їзді) на ринок мають бути антисептики;
• на 10 квадратних метрах повинен перебувати не більше, як один покупець;
• контактні поверхні треба дезінфікувати кожні три години;
• наприкінці робочого дня потрібно провести прибирання та дезінфекцію;
• не повинно бути стихійної торгівлі на території ринку;
• також є умови для продавців: щонайменше 3 метри відстані між їхніми робочими місцями та наявність захисних екранів між продавцями й покупцями.
Вимоги до діяльності ринку:
• працівники, продавці й відвідувачі ринку повинні бути в захисних масках або респіраторах та проходити температурний скринінг;
• на кожному вході (в’їзді) на ринок мають бути антисептики;
• на 10 квадратних метрах повинен перебувати не більше, як один покупець;
• контактні поверхні треба дезінфікувати кожні три години;
• наприкінці робочого дня потрібно провести прибирання та дезінфекцію;
• не повинно бути стихійної торгівлі на території ринку;
• також є умови для продавців: щонайменше 3 метри відстані між їхніми робочими місцями та наявність захисних екранів між продавцями й покупцями.