Онлайн-презентацію "Культура приготування українського борщу" проведуть 25 грудня о 16:00 З 11 до 25 грудня публікуйте в соцмережах рецепти та світлини з борщем, які ви готували власноруч вдома або смакували деінде. Про це повідомляє пресслужба Чернівецької ОДА.
Онлайн-презентація «Культура приготування українського борщу» відбудеться 25 грудня за участі Євгена Клопотенка, відомого шеф-кухаря, у межах кампанії на підтримку включення зазначеного елементу до культурної спадщини ЮНЕСКО.
25 учасників із усіх областей України та Криму одночасно варитимуть борщ за власним неповторним рецептом. Усі кухарі – носії давніх регіональних та родинних традицій приготування цієї страви, які ділитимуться своїми секретами і шукатимуть формулу найсправжнісінького борщу.
Мова не йде про гастрономічну ідентифікацію. Це питання захисту важливої культурної складової та частини історії. Визнання борщу об'єктом нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО – поставить крапку у навмисно створених дискусіях щодо етнічної батьківщини рецепту страви. Адже усі ми знаємо правду: борщ – український, – зазначив Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко
Всеукраїнську онлайн-презентацію «Культура приготування українського борщу» проведуть 25 грудня о 16:00