Загалом, вартість страви у нашому регіоні - одна з найнижчих в Україні Фахівці порахували, скільки українці у різних регіонах витрачають на приготування каструлі класичного борщу. Результатами дослідження поділився на своїй сторінці у facebook генеральний директор асоціації постачальників торгівельних мереж Олексій Дорошенко. Виявилося, що найменше грошей витратять жителі Львівщини — 96,6 грн, а у столиці приготувати борщ коштує найдорожче — 115,4 гривень. Буковинці витратять на борщ менше ста гривень, що є одним з найдешевших показників.
Ми порахували, у скільки обійдеться пересічному українцю каструля борщу в кожній області нашої країни. Лише в третині регіонів борщ можна смакувати за вартістю менше 100 грн. Найменше витратять грошей для приготування цієї смачної страви жителі Львівщини, де каструля обійдеться в 96,6 грн. А ось мешканцям столиці прийдеться витратитись найбільше – 115,4 грн. В Україні середня вартість борщу – 103,3 грн. І це все за середньостатистичними цінами державного моніторингу.
Для приготування ми взяли найпростіший рецепт: свинина – 600гр, картопля та буряк – по 500гр, капуста – 300гр, морква та цибуля – по 200гр, томатна паста – 3 столові ложки, вода питна – 3,5 - 4л, лавровий лист, сіль, перець – за смаком, сметана – 250гр.
Якщо оцінити картину у кожній області, то перше почесне місце за Києвом – 115,4 грн. Далі регіони розташувались наступним чином: Одеська область – 110,9 грн, Харківська – 108 грн, Закарпатська – 106,4 грн, Хмельницька – 104,8 грн, Луганська – 104,4 грн, Сумська – 104,3 грн, Кіровоградська – 104,1 грн, Херсонська – 103,9 грн, Полтавська – 103,5 грн, Чернігівська – 102,6 грн, Київська – 102,5 грн, Вінницька – 102,4 грн, Запорізька – 102,1грн, Рівненська – 101,9грн, Миколаївська і Черкаська області – по 101,5 грн, Івано-Франківська – 99,8 грн, Волинська – 99,1 грн, Донецька – 98,2 грн, Дніпропетровська і Чернівецька області – по 98,1 грн, Тернопільська – 97,6 грн, Житомирська – 97,1 грн і Львівська область – 96,6 грн.
Для приготування ми взяли найпростіший рецепт: свинина – 600гр, картопля та буряк – по 500гр, капуста – 300гр, морква та цибуля – по 200гр, томатна паста – 3 столові ложки, вода питна – 3,5 - 4л, лавровий лист, сіль, перець – за смаком, сметана – 250гр.
Якщо оцінити картину у кожній області, то перше почесне місце за Києвом – 115,4 грн. Далі регіони розташувались наступним чином: Одеська область – 110,9 грн, Харківська – 108 грн, Закарпатська – 106,4 грн, Хмельницька – 104,8 грн, Луганська – 104,4 грн, Сумська – 104,3 грн, Кіровоградська – 104,1 грн, Херсонська – 103,9 грн, Полтавська – 103,5 грн, Чернігівська – 102,6 грн, Київська – 102,5 грн, Вінницька – 102,4 грн, Запорізька – 102,1грн, Рівненська – 101,9грн, Миколаївська і Черкаська області – по 101,5 грн, Івано-Франківська – 99,8 грн, Волинська – 99,1 грн, Донецька – 98,2 грн, Дніпропетровська і Чернівецька області – по 98,1 грн, Тернопільська – 97,6 грн, Житомирська – 97,1 грн і Львівська область – 96,6 грн.