Чернівецький Промінь логотип

Клініка Oxford Medical Чернівці Незалежності 121 А

Місту потрібен новий мер: 100 днів Романа Клічука на посаді


100 днів міського голови: провалені обіцянки, шкурняки, коаліція з Папієвим та посади для «своїх»

Вже завтра на брифінгу Роман Клічук та його заступники звітуватимуть про те, що вдалось зробити за 100 днів на посаді. Переконані, що захід і промови будуть солодкими і пафосними, а перспективи світлого майбутнього Чернівців засіяють такими ж яскравими фарбами, як це було у передвиборчій період. Навряд чи Клічук вийде до представників мас-медіа і стане розповідати про те, що наприкінці березня у місті навіть ще не бралися за ремонт доріг, про «шкурняки» для забудовників, про провальну кадрову політику та призначення «своїх» на посади поза конкурсом, про коаліцію з Папієвим та ОПЗЖ, про озброєних тітушок в ТВК, і про те, що реально за ці 100 днів не вдалося зробити абсолютно нічого і з обіцяного чернівчанам. І це при тому, що в міськраді Клічук має більшість, два місяці сесії проходили без політичних опонентів, усі ключові посади зайняли «професіонали» «Єдиної альтернативи», а обіцяний лад у місті так і не наводиться.

Аудит

Ледь не кожного ефіру перед виборами Клічук обіцяв чернівчанам, що як тільки прийде на посаду одразу проведе аудит комунальних підприємств. Та по факту аудитом усіх комунальних підприємств виявився наспіх проведена перевірка в «Спецкомунтрансі» та погрози, тиск та хамські випади у бік працівників «МіськШЕП». А коли депутат Михайло Яринич вніс на сесію проект рішення в якому попросив Роман Клічука прозвітувати перед своїми виборцями за обіцяний аудит, секретарка міськради Марина Кирилюк просто не включила його в порядок денний, аби уникнути сорому.

«Кидок» офісу Президента та коаліція з Папієвим і ОПЗЖ

Мало хто міг подумати, що показово патріотичний Роман Клічук, ще не «опірившись» на посаді, буде тісно співпрацювати з нібито «ненависними» йому регіоналами. В історії з призначенням голови облради, де Клічук після домовленостей «кинув» офіс Президента та в останній момент скомандував «Єдиній альтернативі» голосувати за кандидата якого «просував» Михайло Папієв, показав наскільки нічим непідкріплені амбіції випереджають політичний досвід. Історія, якою так пишається та вихваляється у своїх колах Клічук, насправді коштуватиме місту негласною політичною, а саме головне, фінансовою ізоляцією.

Тісна співпраця з Папієвим і ОПЗЖ згодом проявилась і в ТВК, де Клічук за допомогою представників ОПЗЖ в комісії два місяці блокував реєстрацію 10 депутатів міськради, а представники «Єдиної альтернативи» напряму по телефону давали вказівки представникам ОПЗЖ в комісії, як зривати засідання і що робити. Саме у ці дні Папієв проголосував у Верховній раді проти визнання Революції Гідності ключовим моментом державотворення України, але патріота Романа Клічука, це ніяк не засмутило.

Шкурняки

Як тільки на сесіях стали розглядати земельні питання «ментально інші» депутати Клічука потягнули на голосування і «шкурняки». Довгий час усі «альтернативщики» ніби в рот води набрали і ніхто не коментував, як ласий шматок землі безкоштовно, без аукціону дістався одному із забудовників на Сторожинецькій. Та потім темник для розповсюдження у маси таки вигадали, але не дуже переконливий, мовляв то все попередники.

А на березневій сесії «Клічуківці» хочуть перевершити усі попередні каденції і провернути «жирний шкурняк», який позбавить місто від 300 до 500 мільйонів гривень. Мова йде про так званий інвестиційний конкурс для «свого» забудовника, який отримає найдорожчу землю у місті на сьогодні, 3,6 гектара колишнього тролейбусного депо на проспекті Незалежності.

Кадри рішають все

Та робота 100 днів в міськраді таки тривала кропітка. У владних кабінетах ламали голову як пристроїти усіх бенефіціарів «Єдиної альтернативи», без обіцяних чернівчанам прозорих конкурсів, на «солодкі» посади у міськраді. Мабуть одним із найяскравіших прикладів «професійної» кадрової політики мера, є випадок із безпідставним закриттям «Калинівського ринку» з 1 по 10 березня. Як пояснив на сесії «альтернативний» керівник ринку Олег Гульпак, за місяць роботи він так і не розібрався якого типу ринком він керує, тож не знав, що «Калинка» відноситься до змішаного типу і відповідно могла усі ці дні працювати. Мільйонні збитки, яке понесло комунальне підприємство, відшкодовувати ніхто не буде, не говорячи про збитки 10 тисяч підприємців, які торгують на ринку.

Ремонт доріг

У цьому році вперше за останні кілька років не буде капітально відремонтована жодна вулиця у місті. Міська влада спробує завершити розпочаті минулого року ремонти Кармелюка та Хотинської. Хоча у яскравих передвиборчих роликах Клічука мелькала цифра 200 млн грн, які щороку будуть виділяти на ремонт доріг, наразі немає за що розпочати навіть ямковий ремонт. І незважаючи, що на носу вже квітень, жодні роботи у місті так і не розпочалися.

Обіцянки-цяцянки

Авторитетне аналітичне видання «Слово і діло» оприлюднило рейтинг відповідальності мерів обласних центрів, і виявилося, що Роман Клічук посідає 19 місце з 20, адже примудрився за 100 днів виконати лише 1 обіцянку зі 117. Та й та ніяким чином не стосується розвитку Чернівців, мова йде про передачу бізнесу Клічука під керування іншій особі.

Можна звісно згадати відновлення авіарейсу на Київ тричі на тиждень, але не впевнені, що буде ажіотаж та черга літати у столицю за 100 доларів на 50-річних Ан-24.

Місту потрібен новий мер або дайте їм ще 100 днів

Як виявилось, мінімізувати податки та продавати по нефіскальним чекам горілку у «Гойрі» та «Нормі» і керувати містом, це справді різні речі, але мер це й досі не зрозумів, адже продовжує вірити у яскраві картинки створені його політтехнологами під час виборів. Але обіцяні напередодні виборів Клічуком «дайте нам 100 днів і ми покажемо зміни у місті» вже перетворилися на «100 днів дуже мало для якихось змін» і на меми в соцмережах від чернівчан «дайте їм ЩЕ 100 днів» та «місту потрібен новий мер».

скачать dle 10.5фильмы бесплатно

купити квартиру Чернівці

20:31
Українські чоловіки 18 – 60 років не зможуть отримати паспорти за кордоном
20:19
Великодні майстер-класи проведуть наступного тижня у Чернівецькому музеї просто неба
19:01
У Чернівцях відновили розподіл газу у районі, де два тижні тому трапилася аварія
ФОТО
18:06
У Чернівецькому ТЦК та СП запрошують стати операторами дронів
17:53
Мешканці двох громад на Буковині отримали свого поліцейського офіцера
ФОТО
17:25
У парку "Жовтневий" у Чернівцях встановлять камери спостереження, через вандалів
17:00
Військові з Буковини терміново потребують тепловізора
16:36
Поранених військових на Львівщині виводять поза штат і платять зарплату лише 200 гривень
ВІДЕО
16:26
У Чернівцях помер кандидат географічних наук, доцент В'ячеслав Явкін
16:17
У Чернівцях судитимуть буковинця, який викрав телефон та накупив товарів на 33 тисячі гривень
15:35
Антикорупційне бюро викликало до Києва на допит двох бізнесменів із Чернівців
15:24
Детективи БЕБ викрили посадовця держпідпримства, який привласнив 1,5 мільйони
14:56
У Дніпрі 19-річна дівчина намагалася продати сина за 1 млн грн, щоб відкрити бізнес
ФОТО
14:14
Завтра на Буковині прогнозують дощ та мінливу хмарність
13:53
Через аварійну ситуацію знеструмлені кілька вулиць мікрорайону Роша
13:45
Є дефіцит електроенергії: для кого на Буковині сьогодні застосують графіки обмежень
13:14
На Буковині неподалік кордону затримали трьох чоловіків, які хотіли потрапити до Румунії
12:58
Авто перекинулося: у аварії на Буковині травмувалася молода жінка
12:32
Кельменецька громада передала генератор для населення Харківщини
12:08
Дитина у лікарні: на Буковині автомобіль наїхав на 9-річного хлопчика
11:32
У центрі Чернівців "замінували" адмінбудівлю
11:20
У Чернівцях автобус №8 зупинятиметься на вулиці Балтійській
10:45
Для автобусів на кордоні з Молдовою запрацювала «єЧерга»
10:19
Більшість військових Чернівецького ТЦК – це воїни, які повернулися з війни
ВІДЕО
10:03
Хмарно та дощ: на Буковині сьогодні похмурно
09:32
На Героїв Майдану у Чернівцях зіштовхнулися три автівки: рух ускладнений
09:09
У Чернівцях в останню путь проведуть Героя, який поклав своє життя за Україну
00:24
З 2022 року 5,5 тисяч буковинців визнали обмежено придатними, більшість з них призвали на службу
23:49
Чернівціобленерго продавало електрику підприємствам за тарифами для населення
23:08
Буковина відправила на Харківщину 23 потужні генератори
22:54
Перелік консульських послуг, які недоступні для українських чоловіків за кордоном
22:00
Обіцяв переправити сімох чоловіків до ЄС: буковинець організував незаконну діяльність
ВІДЕО
21:56
На Одещині прикордонник втік до Молдови, покинувши зброю та службового собаку
21:30
Digital Hub та лабораторія штучного інтелекту запрацювали в ЧНУ ім.Ю.Федьковича
ВІДЕО
20:43
На Буковині вантажівка зіткнулась з мотоблоком
ВІДЕО
Усі новини