Фактори передачі, обставини та джерело збудника захворювання наразі встановлюється
16 січня 2022 року до «Чернівецького обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України» надійшло екстрене повідомлення про звернення 2-х хворих зі скаргами на підвищення температури тіла та блювоту. Хворих доставлено бригадою екстреної медичної допомоги з с. Мигове Вижницького району. Встановлено діагноз «гастроентероколіт». Від госпіталізації хворі відмовились, а своє захворювання пов’язують з вживанням їжі в ресторані «Гетьман», що знаходиться в с. Мигове Вижницького району. Згодом надійшло повідомлення про звернення ще 14 осіб з ознаками харчового отруєння.
Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області нагадує, що віруси чи бактерії можуть потрапити в харчові продукти на будь-якій стадії шляху від виробництва до столу, тому кожен учасник процесу, від виробника до споживача, відіграють роль у запобіганні зараження їжі.