Наїдки готували ґазди й ґаздині, які поділилися своїми родинними рецептами для книги
Начинка, ковбаски, банош, сало та ще безліч буковинських страв можна було скуштувати під час презентації гастрономічного путівника традиційної кухні краю «Смаки Буковини».
Про це інформує Чернівецька обласна військова адміністрація.
Відбувся захід у Чернівецькому обласному музеї народної архітектури та побуту. Наїдки готували та презентували ґазди й ґаздині, які поділилися своїми родинними рецептами для книги.
«Смаки Буковини» – це проєкт довжиною у два з половиною роки. Автором ідеї став начальник Чернівецької обласної військової адміністрації Сергій Осачук. Він, як історик та патріот свого краю, прагнув показати, що наша культура надзвичайно різноманітна та цікава, в тім числі й своїми традиційними стравами. Хочу подякувати господиням, які поділилися рецептами. А людям, які придбають книгу, залишається сказати лише: «Смакуйте на здоров’я», – зауважила під час презентації заступниця начальника Чернівецької ОВА Ірина Ісопенко.
Під час заходу гостей розважали буковинські музики – ансамбль народної музики «Плай».
Також серед відвідувачів розіграли 5 путівників «Смаки Буковини».
Нагадаємо, книгу видано в рамках програми підтримки книговидання Чернівецької обласної військової адміністрації та Буковинський культурний фонд.











