У рисі ризотто знайшли кадмій У рисі, який експортувався з Італії, виявили перевищення допустимого рівня кадмію.
Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області.
"До Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області надійшло повідомлення щодо харчових продуктів та кормів стосовно виявлення перевищення допустимого рівня Кадмію у рисі для ризотто, що експортувався з Італії", - йдеться у повідомленні.
Кадмій накопичується в трубчастих кістках, підшлунковій залозі, селезінці, але, перш за все, в печінці й особливо в нирках, причому період його напіввиведення з організму становить від 10 до 30 років. Кадмій має токсичну дію на нирки, кісткову і дихальну системи. Його відносять до числа канцерогенів, небезпечних для людини.
Споживачів просять у разі виявлення в обігу цієї продукції повідомляти головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області за тел. (0372) 553-409 або звертатися до територіальних управлінь.