Рожеве вино відрізняється багатовіковою історією. Перші згадки про нього датуються в документах з Авіньйону від 14 століття. У той момент у місті на півдні Франції була офіційна резиденція римських Пап, а улюбленим вином понтифіків був місцевий Тавель. У XV столітті герцог Рене Анжуйський розпочинає масштабне виробництво напоїв з троянди у своїх володіннях. Сьогодні замовити найкращі французькі вина можна з будь-якої точки Києва, скориставшись сайтом https://turbo.ua/ru/category/rozheve-vyno, що має величезний асортимент товарів. Швидка доставка продуктів Turbo.ua відрізняється індивідуальним підходом до обслуговування клієнтів. Всі побажання замовників будуть враховані, а доставка буде здійснена від 15 хвилин.
Якого кольору має бути напій?
Колір напою залежить від особливостей виробництва. Найбільш блідим є розе́, яке зроблене з використанням лише шкірки винної ягоди. «Лососевий» відтінок має напій, для створення якого виноград був роздавлений, а після цього тривалий час настоювався у власному соку. Даний варіант є найякіснішим у плані смакових якостей, а також залишається найдорожчим серед представлених на ринку.
Також важливо враховувати, що колір рожевого вина може змінюватися з віком. Молоді рожеві вина часто мають більш яскравий і свіжий відтінок, в той час, як з роками вони можуть набути більш блідого забарвлення через оксидацію та інші хімічні процеси.
Загалом, вибір кольору рожевого вина – це суб'єктивний процес, і важливо враховувати як особливості виробництва, так і власні вподобання. Незалежно від кольору, рожеве вино завжди може приємно вразити своїм витонченим смаком та ароматом.
Відмінності від червоного та білого вина
Як і червоні вина, розет відрізняється насиченим кольором. Від білого воно взяло технологію, відповідно до якої відбувається приготування. Виноград проходить етап віджиму, після чого йде настоювання. Деякі технологічні процеси передбачають використання замість білих сортів рожево-червоного винограду. Червоному вину потрібно значно більше виробничих циклів, щоб потрапити на полицю магазину. Воно проходить стадії бродіння, видалення мезги, повторного бродіння та віджиму.
Характеристики та види рожевого вина
Напій відрізнятиметься залежно від місця зростання винограду, його типу та якості сировини. Усю продукцію ділять відповідно до двох наступних ознак:
- за сировиною для виробництва – моносортові чи полісортові;
- за кількістю цукру – сухі, напівсолодкі чи солодкі.
Найбільш поширеними сортами винограду, які використовують для приготування, залишаються совиньйон та каберне. Деякі виробники використовують мерло чи поєднання сортів (так звані брендові вина). Проміжні сорти винограду, які не відносяться безпосередньо до білих або темних, також можуть використовуватися, прикладом чого є розет з піно гриджіо і мускату.
Доставка продуктів за допомогою Турбо юа дозволяє отримати якісні та свіжі товари, не виходячи з власної квартири. Компанія має мережу дарксторів по всьому Києву, що дозволило максимально скоротити час очікування замовлень. Постійні клієнти можуть скористатися програмою лояльності, яка робить кожну покупку вигіднішою. Швидка доставка продуктів ще ніколи не була такою зручною. Фахівці врахують будь-які додаткові побажання під час виконання замовлення.