Чернівецький Промінь логотип

Клініка Oxford Medical Чернівці Незалежності 121 А

Як вибрати спальний мішок для будь-якої пори року: практичні поради


Спальний мішок є одним з неодмінних атрибутів спорядження під час тривалих походів зокрема з ночівлею на природі. До вибору моделі потрібно поставитися максимально відповідально, щоб вона не тільки відповідала вашим потребам, але й ідеально підходила під умови експлуатації. Саме тому перед купівлею спального мішка потрібно звернути увагу на цілу низку різноманітних факторів та критеріїв.

Температурний діапазон

Кожна модель спального мішка розрахована на певний температурний діапазон. Зазвичай виробники вказують відразу три основних показники температури. Всі вони мають велике значення та можуть збити з пантелику новачка. Отже, існують такі температурні показники спальних мішків:

  1. Температура комфорту. Цей показник вказує, що звичайна жінка може комфортно спати в спальному мішку вісім годин, перебуваючи при цьому в розслабленій позі. Показник виміряний з урахуванням того, що власник спальника попередньо вдягнув тонку термобілизну.
  2. Температура ліміту. Це нижня межа температури, в якій середньостатистичний чоловік може спати 8 годин в дуже зібраній позі (поза зародка) для більш ефективної терморегуляції.
  3. Екстремальна температура. Мінімальна температура, в якій середньостатистична жінка може знаходитися в спальному мішку шість годин без ризику втратити життя.

Чому ми окремо наголошували, який температурний показник підходить окремо для чоловіків та жінок? Усе тому, що середньостатистичні жінки менші за розміром ніж чоловіки та вони швидше відчувають холод. До того ж тепловіддача у жінок менша, що також сприяє повільнішому нагріванню у спальнику.

Загалом потрібно враховувати середньостатистичні погодні умови в регіоні, куди ви плануєте вирушити. Старайтесь зробити так, щоб середня температура повітря за певний період була в межах між температурою комфорту та температурою ліміту. В такому випадку спальний мішок зможе забезпечити вам досить великий рівень комфорту.

Особливості сертифікації температурного діапазону

Сьогодні більшість спальників, які представлені на ринку, проходять відповідні сертифікації. Це потрібно для того, щоб виробники не писали в їх характеристиках показники, які не будуть відповідати реальності. Оскільки більшість спальників тестуються в однакових умовах, у вас є можливість чітко зрозуміти, яка саме модель найбільше вам підходить.

Варто зауважити, що деякі виробники вказують тільки приблизні параметри. Такі моделі будуть дешевшими, але їхні реальні характеристики можуть відрізнятися від вказаних в гіршу сторону, що варто враховувати при виборі спального мішка. На сайті https://ibis-gear.com/kempinh/spalni-mishky/ спальні мішки доступні у великому асортименті. Тут є як дорожчі сертифіковані моделі, так і простіші варіанти.

AD_4nXfdDg61vYVSfbW0ATYQ6Ovce8IQlO_A5WsGazx24sGhokFbWiOgLfjg54sbAMzGcJBnHRKdtv-ig6HyydXEi312C6NDesScqxFBl7aiKwx_ecBX6JpJBlMW9mQTfPUHX09loE6x66mEO8snPDPWnJmB19U?key=Rv3_gR_xbxrWcJKmzDSfGg

Вологостійкість

Волога може значно погіршити теплоізоляційні характеристики спального мішка. Саме тому моделі можуть виготовлятися із водостійких матеріалів, які забезпечують додатковий рівень комфорту. За це доведеться додатково заплатити, але безпека в екстремальних ситуаціях того варта. Звертайте увагу на моделі, що виготовляються з матеріалів, які витримують контакт з водою, не пропускаючи її всередину спальника.

Габарити та формфактор

Великі об’єми тепла виходять через голову. Щоб уникнути тепловтрати, важливо переконатись, чи модель спальника має капюшон. Наявність саме цього конструктивного елемента дозволить комфортніше себе відчувати в холодних умовах.

Також важливими факторами є довжина та ширина моделі. Виробники спальників вказують, на якій зріст людини розрахований спальник. Але потрібно розуміти, що фактична довжина буде більшою. Наприклад, якщо спальний мішок підходить для людини з ростом 185 см, реальна довжина виробу буде близько двох метрів, або навіть перевищувати цей показник.

Спальник роблять довшим ніж зріст людини для того, щоб ноги не впиралися і не стискали утеплювач. В іншому разі можуть постраждати теплоізоляційні якості матеріалу, від чого погіршиться ваш комфорт.

Якщо ви невисокого зросту, найкращим рішенням може стати спальний мішок, який призначений для підлітка. Все тому, що більша довжина означає більший внутрішній простір. Обираючи менші габарити спальника, ви зможете легше прогрівати його та швидко досягати комфортних умов.

Наповнювач

Неймовірно важливим фактором є матеріал утеплювача. Він буває двох основних видів:

  • натуральним;
  • ненатуральним;

Спальники з наповнювачем на основі 100% натурального пуху мають чудові теплоізоляційні якості. Також вони не надто важкі, що сприятиме додатковому комфорту під час подорожі.

Щодо синтетичних утеплювачів, сьогодні виробники пропонують багато різноманітних варіантів. Деякі з них дуже прості з обмеженими експлуатаційними характеристиками. Інші здатні ефективно зберігати тепло та дарувати комфорт.

Також спальні мішки з синтетичним наповнювачем коштують дешевше пухових, через що вважаються кращим варіантом. Тому обов’язково ознайомтесь, який саме матеріал використовується як наповнювач, щоб відшукати для себе оптимальну модель.

Усі ці критерії однаково важливі для вибору якісного спального мішка, який буде здатен подарувати вам максимальний комфорт під час походів в той чи інший сезон. Обирайте спальник з розрахунку, що він буде супроводжувати вас під час походів протягом багатьох років. Якщо ви часто вибираєтесь з ночівлею в гори чи до річки, краще мати спальні мішки на різні сезони та погодні умови.

скачать dle 10.5фильмы бесплатно

купити квартиру Чернівці

18:13
Шахраї видурили у жителів Чернівецької області понад 140 тисяч гривень
17:41
Під Чернівцями діє осіння виставка з 50 тисяч гарбузів
ФОТО
17:33
У війні з росіянами загинув військовий з Чернівецької області Дмитро Кабюк
17:07
Поблизу Герци піротехніки вилучили ручну гранату часів Другої світової війни
16:48
На відрізку Руської у Чернівцях на місяць перекриють рух транспорту: схема об'їзду
16:18
У гірських лісах Буковини відзняли унікальне видовище реву оленя
ВІДЕО
16:03
Вдруге за тиждень у Чернівцях перевіряють повідомлення про замінування адмінприміщення
15:34
У чернівецькому клубі "Біла тура" відбувся фінал обласного чемпіонату з шахів
14:31
У Чернівцях на місяць перекриють рух на ще одному відрізку вулиці Руської
14:15
Затримано одного з ватажків масштабного наркокартелю, що працював на території України та Близького Сходу
13:07
Буковинця судитимуть за систематичне ґвалтування дитини своєї співмешканки
12:50
У Чернівцях припинили укладати асфальт на Сторожинецькій: у чому причина
12:02
У Чернівцях на добу залишились без води майже 40 вулиць
11:17
На Буковині за добу ледь не згоріли вщент два житлових будинки
11:01
У поліції розповіли деталі моторошної ДТП за участі мотоцикліста в Лужанах
10:08
У мережі показали, як виглядають перші повістки, надіслані поштою
ФОТО
10:00
Нардепа-втікача Артема Дмитрука затримали в Лондоні
09:20
Сьогодні на Буковині очікуються короткочасні дощі, можливі грози
09:14
Буковина прощається з чотирма Героями, які загинули на війні з росіянами
23:44
"Після новин": Тетяна Стефаник про органічні харчові продукти
ВІДЕО
23:11
Через Буковину намагались вивезти партію електронок серед дитячих речей
ВІДЕО
22:40
Чернівчанка організувала підпільне виробництво підробленої побутової хімії
ВІДЕО
22:10
На Буковині в пожежі горіло сіно та вугілля
ВІДЕО
21:40
Кличко привіз бійцям на Донбас та під Куп’янськ «Мавіки», системи РЕБ та іншу допомогу
ВІДЕО
21:24
Журналіста з Чернівців, який зараз служить у ЗСУ, нагородили премією Кохановського
ВІДЕО
21:11
У Чернівцях попрощались із солдатом Антоном Баюровим
ВІДЕО
20:29
У міськраді Чернівців планують виділити землю під нове пожежне депо та дитячий садок
19:10
У Румунії знову знайшли уламки російського дрона-камікадзе Shahed
18:03
Завтра у Чернівцях попрощаються з відомим телевізійником ТРК «Буковина» Олександром Свінціцьким
17:52
У Хотині облаштували освітній хаб за підтримки батьків загиблого Героя Валентина Січкаря
17:44
У Чернівцях жінок запрошують на навчання зі створення і розвитку бізнесу
17:17
У Сокирянах відкрили Центр навчання та розвитку швейної справи
16:52
Чернівецькому ліцею №14 передали протирадіаційне укриття
ВІДЕО
16:39
Жителя Хотинської громади судитимуть за продаж психотропів
16:24
Чернівецькі дзюдоїсти привезли медалі з Кубка Європи
ФОТО
Усі новини