Для виробництва сирів подружжя Горюків використовує натуральну сировину від місцевих селян
Михайло та Богдана Горюки — молода сім’я з села Мигове на Буковині. Подружжя виховує трьох дітей і веде власну справу — крафтове виробництво сиру. Чоловік підтримував захоплення дружини, але спочатку вони навіть не думали перетворювати це на бізнес.
На фото подружжя Горюків
Та з часом Богдана занурилася в сироваріння з ентузіазмом — експериментувала, вигадувала нові рецепти, готувала дедалі більше сирів. Згодом це хобі переросло в справжню справу: подружжя почало продавати свою продукцію туристичним базам і ресторанам. У їхньому асортименті з’явилися будз, бринза та молоді сири.
«Наші клієнти обожнюють копчені сири та сир-гриль халумі. Також особливо отримуємо гарні відгуки за сир будз — це все завдяки тому, що ми не знежирюємо молоко, а варимо зі справжнього сільського молока наших мигівських господарів, які дбають про свою худобу», - розповідає Богдана.
Сир, який виготовляє сім’я Горюк, має не лише унікальний смак, а й зберігає традиції. Подружжя дбає не тільки про винятковість продукту, а й про його натуральність.
Фото із сторінки магазину сиру в Instagram
«Виготовлення відбувається за місцевими рецептами. Ми зберігаємо чистоту натурального смаку, додаємо лише природні добавки: горіхи, приправи чи томати», — пояснює майстриня про збереження традицій і додає:
«З практикою ми вже самі закладаємо певну культуру та традиції у виготовленні сирів, які, сподіваємось, збережуться»
«З практикою ми вже самі закладаємо певну культуру та традиції у виготовленні сирів, які, сподіваємось, збережуться»
«Запит від поціновувачів залишився. Ми повернемось до нього обовʼязково, разом із розширенням!», - запевняє Богдана.
Фото із сторінки в соціальної мережі instagram
«Ми завжди беремо участь у різних благодійних заходах, та надаємо гарну знижку а іноді й безкоштовно нашу продукцію нашим захисникам. Саме найчастіше рідні звертаються, щоб ми підготували для них на фронт», - ділиться майстриня.
Фото із сторінки магазину сиру в Instagram
«Це різдвяні ярмарки та передвеликодні. На одних ми давали частину виручених коштів, а на інших безкоштовно свій товар для продажу», - каже Богдана про допомогу ЗСУ.
Сьогодні родина Горюків не лише виготовляє якісний сир, а й творить навколо себе культуру підтримки, довіри та справжніх цінностей. Їхня справа — це не просто бізнес, а внесок у збереження традицій і допомогу тим, хто боронить країну.
Марина Квасницька спеціально для "Чернівецького променя".


