Причинами отруєння може бути неправильне приготування їстівних грибів
Із початку року було зареєстровано 2 випадки отруєння грибами в Путильському районі. Перший випадок виник в
результаті вживання смажених білих грибів, придбаних в місці стихійної торгівлі
при дорозі с. Усть-Путила, другий – через вживання сироїжок печених на
плиті.
За інформацією Чернівецького
обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров’я України, протягом 2016 року в області було зареєстровано 7
випадків отруєння грибами в побуті, внаслідок яких постраждало 17 осіб (у
Глибоцькому районі – 3 випадки, 10
постраждалих осіб; у м.Чернівці - 1
випадок, 4 постраждалих особи, по 1 випадку з 1 постраждалим зареєстровано у
Заставнівському, Новоселицькому і Путильському районах).
Отруїтися можна не лише отруйними грибами. Причинами отруєння може бути
неправильне приготування їстівних грибів, вживання старих або зіпсованих
їстівних грибів, вживання грибів, що мають двійників або змінилися внаслідок
мутації. Крім того, отруєнням загрожують гриби, що зібрані поблизу
автомагістралей та промислових підприємств та накопичили у собі токсичні елементи
(свинець, ртуть, кадмій, миш’як тощо).