600 кілограмів небезпечних кавунів та динь було знято з реалізації на ринках краю
У липні цього року через перевищений вміст нітратів спеціалісти
державних лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи Держпродспоживслужби в
Чернівецькій області не допустили до реалізації на ринках краю 600 кілограмів
кавунів та динь.
Максимальний показник нітратів у липні на ринках Буковини
в кавунах – 100-200 мг/кг (при нормі 60 мг/кг). А ось для дині він сягнув майже
1000 мг/кг (норма – 90 мг/кг). Зазначається, що везуть баштанні переважно з
Херсона. Збирають урожай, скоріш за все, недостиглий. Через що збільшується
відсоток неякісної продукції.
Джерело: Держпродспоживслужба Чернівецької області