За період карантину спеціалісти Держпродспоживслужби перевіряли громадський транспорт – 755 одиниць та виявили 50 порушень
З 27 лютого до 3 вересня у Чернівецькій області організували моніторингові обстеження суб’єктів господарювання щодо дотримання ними протиепідемічних вимог. Про це інформує Головне управління Держпродспоживслужби у Чернівецькій області.
Загалом, перевіки охопили 14 645 (зокрема за останній тиждень – 852) об’єктів, з яких 12 849 (за останній тиждень – 762) – спільно із працівниками Головного управління Нацполіції, ДСНС та органами місцевої влади.
Спеціалісти Держпродспоживслужби здійснювали профілактичні та протиепідемічні заходи, спрямовані на запобігання поширенню коронавірусної інфекції в закладах торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, громадського харчування, на агропродовольчих ринках, у перукарнях і салонах краси та на інших об’єктах критичної інфраструктури.
Загалом, за результатами проведених заходів, було складено 442 (за останній тиждень – 28) протоколів про адмінправопорушення, надано 261 (зокрема за останній тиждень – 1) припис щодо необхідності дотримання карантинних обмежень суб’єктами господарювання та 10 828 (за останній тиждень – 55) рекомендацій (пропозицій).
Окрім того, здійснено 2012 (за останній тиждень – 31) перевірок на агропродовольчих ринках, складено 118 протоколів (зокрема за останній тиждень – 9), надано 15 приписів та 64 (за останній тиждень – 3) пропозиції.
Також були проведені рейдові перевірки щодо дотримання протиепідемічних вимог у 4275 (за останній тиждень – 155) закладах продовольчої торгівлі. Порушення виявили на 668 (за останній тиждень – 22) об’єктах, складено 189 (за останній тиждень – 18) протоколів про адмінправопорушення, надано 116 приписів щодо усунення зафіксованих недоліків та 362 (за останній тиждень – 3) пропозиції.
У рамках моніторингу проведено 1792 (зокрема за останній тиждень – 200) перевірки закладів торгівлі непродовольчими товарами, виявлено порушення у 716 (зокрема за останній тиждень – 8) магазинах, складено 9 (за останній тиждень – 1) протоколів, надано 39 приписів та 669 (за останній тиждень – 7) пропозицій.
Перевірено дотримання карантинних обмежень у 1204 (зокрема за останній тиждень – 147) закладах громадського харчування, зафіксовано порушення у 342 (за останній тиждень – 9). За результатами виявлених недоліків складено 103 протоколи (за останній тиждень – 1), надано 38 приписів та 213 (за останній тиждень – 8) пропозицій.
Крім того, фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області обстежували й інші об’єкти критичної інфраструктури. Загалом перевірили 2143 об’єкти (зокрема за останній тиждень – 299), виявили 352 (за останній тиждень – 39) порушення. За їхніми результатами складено 21 протокол (за останній тиждень – 1), надано 53 приписи (за останній тиждень – 2) і 291 (за останній тиждень – 41) пропозицію.
За період карантину спеціалісти Держпродспоживслужби перевіряли й громадський транспорт – 755 (за останній тиждень – 129) одиниць та виявили 50 порушень, склали 13 протоколів, надали 12 приписів і 31 рекомендацію.
Моніторинг щодо дотримання протиепідемічних вимог у Чернівецькій області триває.