Фото: Держпродспоживслужба
Продавці реалізовують готову рибну продукцію без холодильного обладнання при температурі +11
28 квітня 2021 року державними інспекторами Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області під контролем начальника Головного управління Косован Анжели в присутності представників адміністрації ринку було здійснено чергову моніторингову перевірку КП МТК «Калинівський ринок» на предмет дотримання чинного харчового законодавства при реалізації готової продукції тваринного походження на території продовольчих секторів № 4 та 5.
При цьому було встановлено, що не всі продавці відреагували на зауваження під час минулої перевірки та продовжують продавати товар з прилавків при +11 та не мають ні маркування, ні відповідних документів про той чи інший продукт.
Гірша ситуація щодо реалізації риби та рибної продукції на секторі № 5, готова рибна продукція, що вже готова до споживання людиною ( рибні рулети, рибне філе слабосолене, салати з морською капустою в асортименті, риба в’ялена, риба копчена тощо) відкрита та знаходиться на рівні 0,5 м від землі, що може спричинити різні захворювання, в тому числі Covid, також проводиться реалізація риби мороженої без холодильних вітрин (під час реалізації відбувається розморожування даного продукту – що призводить до утворення хвороботворних бактерій що продукують токсини), не дотримується принцип товарного сусідства рибної продукції (на прилавках захаращено рибою змороженою, оселедцем, копченою рибою крабовими паличками та продукцією птахівництва тощо).
ГУ Держпродспоживслужби в Чернівецькій області повідомляє, що в разі систематичних порушень, роботу 4 та 5 секторів МТК "Калинівський ринок" буде припинено.





