Автоматизація ресторану чи кафе збільшує конкурентоспроможність бізнесу
Система автоматизації дозволяє налагодити чітку роботу закладу та контроль над працівниками. Після впровадження автоматизації, збільшується кількість задоволених клієнтів та обсяг продажу.
Функції та переваги автоматизації кав'ярні чи ресторану
В Україні система автоматизації кафе передбачає насамперед роботу з інформацією. Наявність спеціальної програми та автоматизація кафе на планшеті, дозволяє персоналу швидко та без помилок обслуговувати гостей. В результаті кількість позитивних відгуків зростатиме, як і популярність закладу. Автоматизація спрощує бухгалтерську звітність. Автоматизація кафе або ресторану може бути впроваджена з мінімальними вкладеннями. Простого комплекту обладнання буде достатньо для роботи громадського харчування.
Функції програми автоматизації бізнесу:
• прийом замовлень, що надійшли;
• контроль зайнятості столів;
• розрахунок гостей та видачу чеків;
• управління доставкою додому;
• контроль наявності товарів;
• контроль товарно-матеріальних цінностей;
• ведення статистики з продажу;
• електронний документообіг;
• керування логістикою;
• проведення маркетингових акцій.
Основний елемент системи - це термінал збору даних. Маленькі ресторани можуть обійтись двома терміналами: один у залі, другий на кухні. При заощадженні бюджету, офіціанти можуть використовувати планшети та смартфони для прийому замовлень.
Особливості роботи системи автоматизації кафе
Програми автоматизації пов'язують роботу зали, каси, кухні, складу, бухгалтерії, бек-офісу. Це зручно для керівників та лінійного персоналу. Керівник щодня отримує звіти про стан бізнесу та може приймати рішення на їх основі. Це можна робити на відстані, без безпосередньої присутності у закладі. Співробітники кухні готують страви за роздрукованими списками або інформацією на табло. Це унеможливлює поширену помилку, коли на кухні готують замовлення не повністю. Це трапляється при великому завантаженні зали. Ресторани з автоматизацією працюють по-іншому. Списки завжди перед очима у персоналу кухні. Готова страва забирається з екрана лише після видачі офіціанту.
Бар працює за тим самим принципом, що і кухня. Бармен отримує електронні замовлення та передає напої офіціанту. Під час передачі кожного напою, бармен фіксує його. Це виключає заміну напоїв, затримки з обслуговування клієнтів. Ресторани та кафе можуть встановлювати контролери на системи розливу, щоб унеможливити крадіжку алкоголю.
Хмарний сервіс Poster дозволяє працювати навіть в офлайн режимі. Автоматизація кафе або ресторану дозволяє працювати з касою, управляти складом, отримувати фінансову звітність та аналітику. Можливості сервісу майже не обмежені, Poster підходить для кафе та ресторанів з простим меню та не підходить для мереж.