«Смаки Буковини» - проєкт довжиною в два роки. Кулінарна збірка, яка зібрала автентичні рецепти від буковинських газдинь та газд. Автором ідеї створення унікального гастрономічного збірника став начальник Чернівецької ОВА – Сергій Осачук, який прагнув показати красу буковинської культури, закцентувавши увагу на традиційній кухні нашого краю
Смачна, запашна та
унікальна. Такою є традиційна буковинська кухня, про яку розповіли у
гастрономічному путівнику. Кулінарну збірку «Смаки Буковини» презентували у
музеї просто неба. Разом із тим, пригощаючи усіх присутніх справжньою начинкою,
ковбасками, баношем і ласим сальцем. Як
це було – дивіться далі.
До слова, на смачному
та запашному заході були присутні господині чиї рецепти увійшли до збірника.
Буковинки, зберігають їх у своїх родинах як спадок, передаючи від одного
покоління до іншого.