Головним завданням системи HACCP є аналіз небезпек і проведення поетапного контролю за всіма етапами приготування страв
Гостею програми "Після новин" в етері телеканалу "Чернівецький промінь" була начальниця відділу безпечності харчових продуктів та кормів ГУ Держпродспоживслужби в Чернівецькій області Тетяна Стефаник.
Система HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) - це система управління безпекою харчових продуктів, спроєктована для ідентифікації, оцінки та контролю ризиків, що пов'язані з харчовими продуктами від початку до кінця виробничого процесу.
Основні принципи HACCP включають в себе аналіз потенційних ризиків, визначення критичних контрольних точок, встановлення меж безпечної експлуатації, введення систем моніторингу та заходів контролю, а також створення документації та забезпечення навчання персоналу.
Система HACCP є важливим інструментом для забезпечення безпеки та якості харчових продуктів і використовується у всьому світі.
У програмі йшлося про важливість впровадження системи HACCP на Буковині, адже система гарантує безпечність продукції на повному шляху харчового ланцюжка та надає змогу виявити усі критичні точки, які можуть вплинути на безпечність кінцевого продукту.
"НАССР - це система управління безпечності харчових продуктів та визначення її у критичних точках. Ця система допомагає на процесі виробництва, на кожному підприємстві, на всіх етапах виробництва харчового продукту створити відповідні умови, які будуть гарантувати вихід безпечного продукту", - розповідає фахівчиня Тетяна Стефаник.
Подробиці — в програмі "Після новин" телеканалу «Чернівецький промінь».