Фото: agropolit.com
Вона об’єднала п’ять структур і буде мати широке коло повноважень
У Чернівецькій області завершується формування обласного підрозділу Державної
служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів
(Держпродспоживслужба). За словами ініціаторів її створення, нова структура
стане безкомпромісним контролером у сфері безпеки харчових продуктів,
ціноутворенні, захисті прав споживачів, дотриманні санепідблагополуччя тощо.
- Нова структура об’єднала у собі п’ять дотепер окремих служб –
ветеринарну, санітарно-епідеміологічну, карантину рослин, служби з питань
захисту прав споживачів і насіннєвого контролю. Тому, фігурально висловлюючись,
вона контролюватиме безпеку харчових продуктів буквально від насіння до столу,
дотримання прав споживачів, санітарно-епідеміологнічну безпеку та багато інших
питань, - пояснює в. о. начальника
Головного управління Держпродспоживслужби у Чернівецькій області Лазар Фіалковський.
Наразі служба матиме п’ять підрозділів: з ветеринарії, насіннєвого
контролю, карантину рослин, споживзахисту та санепіднагляду, а її штат
налічуватиме близько двох сотень працівників. Держпродспоживслужба області буде
мати свої підрозділи у кожному з районів, власну комплексну лабораторію, а її
центральним офісом стане приміщення колишньої ветслужби, що на вул.
Сторожинецькій, 115, у Чернівцях.