Оригінальні способи урізноманітними новорічний стіл вегетаріанців У кулінарному світі існує безліч різних режимів харчування, серед яких особливо популярним є вегетаріанство. Такого підходу до харчування особливо складно притримуватися на свята. Однак сайт 4mama публікує оригінальні способи урізноманітними новорічний стіл вегетаріанців.
Вегетаріанське олів'є
- Огірки солоні - 3-4 шт.
- Огірки свіжі - 2 шт.
- Яблуко - 1 шт.
- Картопля - 5 шт.
- Морква - 2 шт.
- Зелений горошок (консервований) - 1 баночка
- Гриби печериці -200 гр.
- Адигейський сир - 150 гр.
- Для заправки сметана або домашній майонез
Приготування:
Потім беремо миску, складаємо в неї всі підготовлені інгредієнти, додаємо консервований горошок (попередньо злити з нього рідину) і заправляємо сметаною або домашнім майонезом.
Вегетаріанська «Шуба»
Інгредієнти:
- Морська капуста - 250 гр.
- Адигейський сир - 200 гр.
- Картопля - 400 гр.
- Морква - 300 гр.
- Буряк - 400 гр.
- Волоський горіх - 5 шт.
- Сметана - 500 гр.
- Спеції -коріандр, чорний перець, кориця, асафетида
Приготування:
Наступний етап - сир, овочі потрібно натерти окремо на тертці. Але тут нюанс - адигейський сир і картоплю натираємо на великій тертці, а моркву і буряк - на середній. Потім морську капусту потрібно дрібно порізати. До речі, вона чудово замінює оселедець у салаті.
Далі додаємо 1/4 ч. ложки солі в буряк, моркву і картоплю.
І тепер справа за спеціями: у моркву кладете ¼ ч. ложки меленого коріандру і щіпочку меленого чорного перцю, у буряк - на кінчику ножа корицю, а в морську капусту і картоплю - по ¼ ч. ложки асафетиди і на кінчику ножа - мелений чорний перець. А волоські горіхи (природно очищені) потовчіть у ступці і додайте до буряка.
Тепер, коли ви підготували всі інгредієнти, можна приступати до викладання шарів, не забуваючи перемащувати кожен шар сметаною.
1-й шар - викладаємо картоплю
2-й шар - морська капуста
3-й шар - адигейський сир
4-й шар - морква
5-й шар - буряк
Салат повинен постояти не менше 3 годин.
А в якості основного гарячого блюда можна подати печеню із картоплі з грибами.
І готувати рекомендовано в мультиварці. Це дуже зручно, не займає багато часу і за смаком краще, ніж у духовці. До речі, у вас залишиться багато вільного часу, щоб зайнятися собою.
Інгредієнти:
- Гриби (шампіньйони) - 400 гр.
- Картопля - 800 гр.
- Морква - 2 шт.
- Соєвий соус - 4 ст. л.
- Оливкова олія - 6 ст. л.
- Сіль за смаком
- Спеції - суміш перців, асафетида
- Зелень - для прикраси готового блюда
- Окріп - 0,5 склянки
Приготування:
На цьому етапі режим «жарка» потрібно відключити. Тим часом почистіть картоплю і поріжте дуже крупно. А тепер до моркви і грибів додайте картоплю, 2/3 ч. л. солі, 0,5 ст. окропу, соєвий соус і перемішайте. Увімкніть режим «мультиповар» або ж ручний режим - 30 хвилин і 120 градусів.
Смачного! І щасливого Нового року!